Miklós Edit elájult a célban

Stark Márton szövetségi kapitány szerint nem történt eszméletvesztés, de még nem tudni, kell-e műteni a sportolót

MH/MTI – 2018.01.13. 13:46 –

Közvetlenül  célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét Miklós Edit az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számában, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett szombati szuper-óriásműlesikló futamon.

A februári téli olimpiára készülő magyar versenyző az utolsó kapunál rontott, áthaladt a célvonalon, majd (az első, utóbb cáfolt hírek szerint) rögtön eszméletét vesztette, és a hátán többször megpördülve mozdulatlanul hevert el a havon. A segítségére érkező mentők hordágyra tették és heliopterrel kórházba vitték.

További vizsgálatok alapján dől majd el, hogy meg kell-e műteni a sportolót, ugyanis a hazai szövetség tájékoztatása szerint a versenyző "jobb térdében szalagszakadás történt".

A sportolót a kórházban megröntgenezték, majd úgy döntöttek: a tavalyi műtétét végző kezelőorvosa, Christian Schenk nyilatkozzon arról, hogy olimpiai részvétele és a jövője szempontjából mi a megfelelő eljárás. 
A versenyen jelenlevő Stark Márton szövetségi kapitány elmondása szerint Miklós Edit nem vesztette el az eszméletét. 

"A célegyenes előtt túl közel ment az egyik kapuhoz, korrigált, de úgy érezte, mintha valami elvitte volna a lábát. Ezek után nem akarta megterhelni a jobb térdét, és ezért csak úgy tudott megállni a célban, hogy eldőlt. A jobb lábában fájdalmat érzett, a bal lába szerencsére sértetlen maradt. Pozitívak vagyunk, és reméljük, semmi olyan komoly sérülés nem történt, ami miatt ki kell hagynia az olimpiát."

A szakvezető elmondta még, hogy amennyiben csak a belső szalag sérült meg, elkerülhető a műtét, de ha a keresztszalag, akkor várhatóan megműtik a versenyzőt.

Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, miután mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett a számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza, Lake Louise-ban a világkupa-sorozatba.