Egymásnak szólnak be a balos pártvezetők

Bokros szerint Gyurcsány áruló és kirekesztő

Kacsoh Dániel – 2018.01.13. 02:00 –

A Modern Magyarország Mozgalom, azaz a MoMa elnöke szerint „lehullt az álarc” és kiderült, hogy a DK és az MSZP nem akar megállapodni velük.
Bokros Lajos közösségi oldalon írt arról, hogy csakis a kirekesztés szóval jellemezhető a két, magát még nagynak képzelő baloldali párt, az MSZP és a DK magatartása a demokratikus ellenzéki szövetség tárgyában. Úgy fogalmazott, négy hónapi hitegetés, sőt hazudozás után Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke végre bevallotta: nem akarnak megállapodni a MoMával.

Pedig Bokros szerint tavaly szeptemberben, a Közös Ország Mozgalom rendezvényén még Gyurcsány „sürgette annak azonnali bejelentését, hogy a DK és a MoMa szövetséget köt a parlamenti választásokra”. Úgy véli, a DK elnökének szándéka „hamis volt, átvert bennünket”.

A Párbeszéd részéről Béres András elnökségi tag arra szólította fel az általa demokratikusnak tartott ellenzéki pártokat, álljanak be Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje mögé. A zavart csak fokozza, hogy előzőleg Juhász Péter, a csepeli jelöltállítás kapcsán a szocialistákkal összekülönböző Együtt elnöke kritizálta Karácsonyékat, mondván, az MSZP-vel együtt nem hajlandó elősegíteni azt a helyzetet, hogy minden körzetben a legesélyesebb egyetlen ellenzéki erő álljon szemben a fideszes aspiránssal. Érdekesség, hogy ebben a vitában Gyurcsányék az Együtt oldalán nyilvánultak meg.

A bukott miniszterelnök a DK tegnapi kampányrendezvényén ezekre nem reagált, de bejelentette, folytatva a határon túli magyarok elleni kampányát, aláírásgyűjtésbe kezd azért, hogy ne kapjanak nyugdíjat azok a Magyarországra bejelentkezett ukrán és orosz állampolgárok, akik nem itt fizettek nyugdíjjárulékot. Újfent beszélt arról, szerinte Orbán Viktor diktatúrát épít.