„Sorsdöntő év lesz 2018”

Összefogtak a polgármesterek a bevándorlásszervező irodák ellen, kérik a kormányt, lépjen fel a Soros-szervezetekkel szemben, mert a migránsok betelepítése fenyegetést jelent

Pálfy Dániel Ábel – 2018.01.13. 01:57 –

Nem adhatunk át veszélyesebb világot a gyerekeinknek, mint amilyet mi kaptunk szüleinktől, ezért az illegális bevándorlással kapcsolatban, határaink, kultúránk és identitásunk védelmében nincs alku – szögezte le tegnap a hazai polgármesterek találkozóján Kocsis Máté, Budapest VIII. kerületének fideszes polgármestere.

polgármesterek 20180113 Kocsis Máté, Cser-Palkovics András és Gallai Sándor a találkozón. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a veszély valóságos, és biztonságunkat meg kell őrizni (Fotó: Ficsor Márton)

Ma Budapest Európa egyik legbiztonságosabb nagyvárosa, és mi, budapestiek nem kívánunk a jövőben sem terrorfenyegetettségben élni, nem kívánjuk az érzést, ami a nyugatiaknak akaratukon kívül megadatott, és nem kívánjuk, hogy az ezt pártolók jelentős politikai befolyáshoz jussanak – hangsúlyozta tegnap a Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervező irodákkal szemben című konferencián Kocsis Máté. A VIII. kerület fideszes polgármestere a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) által szervezett rendezvényen kijelentette, a polgármesterek joggal tartanak attól, hogy a társadalomra veszélyes, bevándorláspárti liberális álcivil szervezetek megjelennek az ő városaikban, hogy a helyi emberek szavazatai helyett egyesek külföldi pénzzel kívánják politikai sikereiket biztosítani. Három éve még nem tudtuk, mi az illegális bevándorlás, a terrorizmus, mi a párhuzamos társadalom, és milyen veszélyei vannak – folytatta Kocsis, hozzáfűzve, nem adhatunk át veszélyesebb világot a gyerekeinknek, mint amilyet mi kaptunk szüleinktől. Épp ezért illegális bevándorlásokkal kapcsolatos kérdésekben, határaink, kultúránk és identitásunk védelmében nincs alku – zárta szavait a polgármester.

Továbbra is fennáll a tömeges migráció veszélye, 2018 sorsdöntő év lesz Európa, Magyarország és a magyar települések szempontjából, mert Brüsszel még a nyárig el akarja fogadtatni a kötelező betelepítési kvótákat, és fel akarja gyorsítani a családegyesítéseket – mutatott rá Szita Károly, az MJVSZ elnöke, Kaposvár polgármestere. Idézte Tarlós István budapesti főpolgármestert, aki levélben fejezte ki egyetértését a találkozó célkitűzésével. A migráció kérdésében kulturált párbeszédre lenne szükség, Brüsszel azonban az emberek feje felett dönt, Soros pedig bevándorlásszervező irodákat akar a magyar városokban – állapította meg Székesfehérvár polgármestere, az MJVSZ társelnöke, Cser-Palkovics András. Szerinte csak a jelenlegi kormány képes megőrizni az ország biztonságát.

Gallai Sándor, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója arról beszélt, hogy bár a bevándorlási helyzet konszolidálódni látszik, ez csupán átmenetinek tekinthető. Farkas Éva, Makó polgármestere azt hangoztatta, hogy az illegális bevándorlás a nők biztonságát is fenyegeti. Koncz Ferenc, Szerencs első embere szerint nem lehetnek másodrendű állampolgárok a nők és a nem muzulmánok. Nógrádi Zoltán, Mórahalom vezetője azt taglalta, milyen nehézségeket okozott a migráció a magyar–szerb határnál fekvő település életében, és milyen nagy segítséget jelentett a kerítés megépülése.

A találkozó végén a polgármesterek kézfeltartással elfogadták a felhívást, amelyben kérik a kormányt, lépjen fel a bevándorlást támogató Soros-szervezetek ellen, mert a migránsok betelepítése fenyegetést jelent a magyar településekre. Közös fellépést sürgetnek, a magyar emberek biztonságának és jövőjének megőrzéséért, hiszen a magyarok többsége világossá tette, nem akarja, hogy hazánk bevándorlóországgá váljon.

A rendezvényen megjelent Berg Dániel, a Momentum kaposvári jelöltje és a párt néhány aktivistája is, és Sorost ábrázoló maszkokban, huhogva ijesztgette a résztvevőket, ám mivel a huhogók nem voltak hajlandók regisztrálni a konferenciára, a biztonsági szolgálat kivezette őket.