Tovább támadják a magyar bevándorláspolitikát

Szándékosan félremagyarázzák a határvédelemre fordított költségeket a szocialisták a Fidesz szerint

Szalai Laura – 2018.01.13. 01:57 –

Az MSZP folytatja a magyar bevándorláspolitika és a határvédelem támadását – állapította meg tegnapi közleményében a Fidesz.
A nagyobbik kormánypárt arra rea­gált, hogy Harangozó Tamás szocialista politikus azt mondta: a kormány nem tud megfelelően elszámolni a migrációs válság rendkívüli határvédelmi kiadásaival. A Fidesz emlékeztetett arra, hogy a szocialisták kezdettől fogva támadták a kerítés építését, a tranzitzónát, a jogi határzárat, a nemzeti konzultációt, ezenkívül tagadják a Soros-tervet, a kötelező kvótát, és szándékosan félremagyarázzák a határvédelemre fordított költségeket. Ha a szocialistákon múlna, lebontanák a kerítést, végrehajtanák a Soros-tervet, és ezzel kockára tennék a magyarok biztonságát - írták.

Hivatalosan is megérkezett tegnap az Európai Bizottság keresetlevele az Igazságügyi Minisztériumba arról, hogy a testület megindítja az eljárást az Európai Bíróságnál Magyarország ellen az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt. Amint arról már többször beszámoltunk, az uniós országokat tanácsi határozat kötelezi arra, hogy központilag meghatározott kvóta alapján átvegyenek menedékkérőket, hazánknak most összesen 1294 ilyen személyt kellene befogadnia.

Magyarország és Szlovákia korábban megtámadta a tanácsi határozatot az Európai Bíróságon, amely azonban tavaly szeptemberben elutasította a keresetet. Az igazságügyi tárca a távirati irodához tegnap eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy decemberben a visegrádi négyek a szolidaritás jegyében több mint harminchatmillió eurós támogatást ajánlottak fel, amelynek célja a líbiai határvédelem megerősítése.