Nőnek az élelmiszerbolti bérek

Rugalmasabbá válik a munkaidő, van, ahol kétórás műszak is vállalható

Ambrus Ádám – 2018.01.13. 01:38 –

Továbbra is emelkednek az alkalmazotti bérek az élelmiszer-üzletláncokban. A boltok mindent bevetnek, hogy magukhoz csábítsák a dolgozókat, de továbbra is munkaerőhiánnyal küzdenek.
A csábító bolti álláshirdetések ellenére érdemes utánaszámolni annak, hogy ténylegesen mennyit fordít bérre az adott élelmiszerlánc, és kínál-e ezen felüli juttatásokat, a dolgozók számára a lényeg ugyanis az, mennyi pénz lapul a borítékban. A Blokkk.com felmérést készített a kizárólag fizikai munkát végző boltos, raktári dolgozók körében. A láncok portáljaikon és az apróhirdetésekben továbbra is intenzíven keresik a bolti dolgozókat. Fontos szempont lehet a munkavállalóknak, hogy a cafeteria benne van-e az elérhető bruttó járandóságban, és egyáltalán, elárulják-e, mennyi is az a béren kívüli juttatás.

A Tescónál idén januárjától 197 ezer forintra emelkednek a legalacsonyabb bérek a minimum hat hónapja teljes munkaidőben dolgozó munkatársak esetén. A béremelés 14 100 munkavállalót érint, a bérek pedig átlagosan tíz százalékkal emelkedtek a vállalatnál. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete közleményében azt írja: a legnagyobb munkavállalói csoport 2018-ban is a szakmunkás bérminimum (180 500 forint) feletti összeget (197 000 forint) kapja meg a vállalattól, amelyet kiegészít a cafeteria, a dolgozói kedvezmény és adott esetben a műszakpótlék.

A szakportál azt is írja, hogy az Aldinál idén az eladók tizenöt, az árufeltöltők pedig tízszázalékos béremelést kaptak. Különböző részmunkaidő-hosszok között lehet válogatni. Újdonság az Aldinál, hogy feltüntette a tízéves munkaviszony előnyét, nagyobb juttatással elismerve azt. Lépett egyet az Auchan is, az induló kereseti lehetőség bizonyos munkakörökben próbaidő után havi bruttó 234 ezer forint. A Lidl 2017-ben már hirdetett kétórás foglalkoztatási lehetőséget is, így gazdag a munkaidő-választék, kettőtől nyolc óra időtartamig lehet válogatni, percalapú munkaidő-elszámolással.