Kiérdemelheti a tapsot az új szövetségi kapitány

Kézilabda. A középdöntőbe jutás a cél az Eb-n

Salánki Miklós – 2018.01.11. 00:41 –

Nem rakott nagy terhet a sportág vezetése a férfikézilabda-válogatottra, amelytől az elvárás, hogy jusson tovább a csoportjából, s játsszon legalább hat mérkőzést a pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságon.
Valószínűleg egyedülálló, hogy egy új szakvezetőt a média képviselői már az első nemzetközi tornája előtt megtapsoljanak. A svéd Ljubomir Vranjes ezt azzal vívta ki, hogy a budapesti sajtótájékoztatón magyarul köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta: „Nagyon nehéz csoportba kerültünk, amelyben nem mi vagyunk az esélyesek. A világ legjobb csapatai közül kettő is, a dán és a spanyol is csoportunkban van. S kemény ellenfél lesz a cseh válogatott is. De minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy továbbjussunk” – magyarázta a szövetségi kapitány, aki aztán angolul folytatva azt hangsúlyozta, hogy a rövid felkészülési időszakban fejlődött a jelentősen megfiatalított csapat, amely a védekezést és a lerohanásokat is sokat gyakorolta.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabdaszövetség elnöke elmondta, hogy a válogatott a tavalyi világbajnokság óta jelentősen átalakult, mert azóta Nagy László, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter, Zubai Szabolcs, Fazekas Nándor és Ilyés Ferenc is lemondta a válogatottságot, Nagy Kornél nem kíván szerepelni a kontinenstornán, Faluvégi Rudolf és Győri Mátyás pedig sérült. A 18 fős válogatott keret több mint fele 23 éven aluli, ezért az elvárásokat is ehhez igazította a sportág vezetése. „Az alapvető célkitűzés, hogy hat mérkőzést játsszon a csapat, de természetesen minden pluszsikernek örülünk – mondta Kocsis Máté elnök. – Fontos, hogy a sok fiatal játékos minél több tétmeccsen minél több időt tudjon a pályán tölteni.”