Szalayék nem folytathatják a Dakar-ralit

A magyar páros sorsáról szerdán döntött véglegesen a versenyigazgatóság

MH/MTI – 2018.01.10. 18:43 –

Nem folytathatja a 40. Dakar-ralit Szalay Balázs és Bunkoczi László, az autósok között induló magyar páros sorsáról szerdán döntött véglegesen a versenyigazgatóság.

"Nagyon sajnálom, mert 2004 óta nem fordult elő, hogy a csapat kiesett volna a Dakaron, de az idén sajnos bekövetkezett" - nyilatkozta Szalay az Opel Dakar Team honlapjának. Hozzátette: miután a negyedik szakaszon - amelyen nem értek célba - rengeteg ellenőrző pontot kihagytak, a versenyigazgatóság úgy döntött, hogy kizárja őket. 

"Bár nem örültünk neki, teljesen jogos döntésnek tartjuk és elfogadtuk" - mondta a magyar versenyző, aki bízott abban, hogy büntetéssel ugyan, de engedélyt kapnak a küzdelem folytatására.

A verseny szerdai, ötödik szakaszán az autósok között a francia Stephane Peterhansel győzött, így növelte előnyét az összetettben. A 13-szoros Dakar-bajnok és címvédő Peterhansel közel öt perccel előzte meg a második helyen végző riválist, és összetettben már több mint harminc perccel vezet a Carlos Sainz, Lucas Cruz spanyol páros előtt.

A motorosoknál a spanyol Joan Barreda Bort nyerte meg a szakaszt, míg az összetettben élen álló, a szakaszt az ötödik helyen befejező francia Adrien van Beveren előnye csökkent fő riválisaival, a szakaszon és összetettben is dobogós helyen lévő osztrák Matthias Walknerrel, valamint az argentin Kevin Benavidesszel szemben.

Az egyetlen még versenyben lévő magyar, a motoros Dési János a szerdai etapon egyelőre nem ért célba.