„A magyarok nem árnyékkormányról döntöttek”

Halász János: Valódi kabinetet választottak az állampolgárok 2014-ben, hamarosan pedig ismét lehetőségük lesz erre

Szalai Laura – 2018.01.04. 02:55 –

Az a szerencse, hogy Magyarországon nem egy árnyék-, hanem rendes kormány kormányoz – reagált lapunknak nyilatkozva Halász János a „Válasszunk! 2018” csoport zászlóbontására.
A Fidesz-frakció szóvivője leszögezte: a magyarok a 2014-es választáson valódi kormányról döntöttek, nem pedig egy „árnyékról”. A politikus úgy vélte, a jelenlegi kabinet „jól teszi a dolgát”, és a közelgő választáson a választópolgárok döntenek majd arról, szeretnék-e, hogy folytassa munkáját.

Tegnap a Fidesz annak kapcsán, hogy az LMP közölte, ha a választáson nem történik korszakváltás, a családokat a lecsúszás fenyegeti majd az idén, úgy reagált: az LMP Gyurcsánnyal és a szocialistákkal együtt sorra leszavazta a kormány családsegítő intézkedéseit. Példaként említették: a párt nem támogatta az adócsökkentéseket, és most is a családi adórendszer eltörlése, valamint az adóemelés mellett kampányol. „Ezzel szemben a Fidesz nyolcadik éve biztosítja a családi adórendszert, tovább emelkedett a kétgyermekesek családi adókedvezménye, minden eddiginél több gyermek részesül ingyenes étkezésben és t ankönyvellátásban, továbbá az eddigi legnagyobb forrással támogatjuk a családok otthonteremtését” – hangsúlyozták.