A migránsok miatt nőtt a német bűnözés

A párhuzamos társadalmak ellen küzd Dánia

Harle Szilvia – 2018.01.04. 02:52 –

Összefüggés van a németországi Alsó-Szászország tartományban elkövetett erőszakos bűncselekmények elszaporodása, valamint az elmúlt évek során a migránsok növekvő száma között az országban egy friss felmérés szerint.
A Zürichi Egyetem által készített és a DPA német hírügynökség által közölt vizsgálat szerint 2015-ben és 2016-ban 10,4 százalékkal több erőszakos bűncselekményt regisztráltak, mint 2014-ben, ezeknek pedig a 92,1 százalékát bevándorlók követték el. A felmérésben ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a migránsokhoz köthető bűncselekményeket nagyobb valószínűséggel jelentik be, mint azokat, amelyeknél német állampolgárok az elkövetők. Szintén kiemelték, hogy a menedékkérők nagy része fiatal férfi, ez a csoport pedig mindenhol hajlamosabb erőszakos bűncselekményekre. A Deutsche Welle által megkérdezett német kriminológusok szerint a számokon úgy lehetséges javítani, ha a menedékkérők több integrációs lehetőséget kapnak, például nyelvtanfolyamok által.

Eközben Dániában 2018-ban véget vetnének a migránsok által kiépített párhuzamos társadalmaknak. Ezt az ország miniszterelnöke, Lars Lokke Rasmussen jelentette ki újévi beszédében. A politikus szerint Dánia ugyan nyitott ország, de nem engedheti meg, hogy bűnözők irányítsák a párhuzamos társadalmakat, amelyekben egyebek mellett tizenéveseket kényszeríthetnek akaratuk ellenére házasságra.