Magyar–román párharc Kínában

Tenisz. Nagy csatában búcsúzott Fucsovics Márton Púnában

Salánki Miklós – 2018.01.04. 02:30 –

Öt meccslabdáról kapott ki Fucsovics Márton az indiai Púnában zajló, 501 ezer dollár összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A világranglista 85. helyén álló magyar játékos a negyedik kiemelt francia Benoit Paire-rel csapott össze. Kiélezett, nagy csatában a francia játékos 6:4, 6:7, 7:6-ra nyert.

Sajnálom a mai vereséget, mert a kezemben volt a mérkőzés. Sajnos nem tudtam teljesen kizárni a külső körülményeket, és talán kicsit agresszívabb is lehettem volna a meccslabdáknál. Ami viszont biztató, hogy a nagyon kemény időjárási körülmények ellenére is fizikailag egész jól bírtam – nyilatkozta Fucsovics.

A sencseni női torna nyolcaddöntőjében a világranglista-vezető Simona Halep a vártnál nehezebben, három játszmában győzött a hazai közönség előtt szereplő Tuan Jing-jing ellen. Halep honfitársa, Irina Begu is biztosította helyét a negyeddöntőben, ahol csütörtökön Babos Tímea lesz az ellenfele.

Piros Zsombor a nyolcaddöntőben 6:4, 6:3-ra kikapott az amerikai Noah Rubintól az Új-Kaledóniában zajló, 75 ezer dollár összdíjazású challenger tornán.