Csak vesztese lehet a Hosszú-ügynek

Salánki Miklós – 2018.01.04. 02:30 –

Hetek óta a bulvármédia témája Hosszú Katinka megromlott házassága. Írhatnánk, ez magánügy, azonban ebben az estben sokkal többről van szó.
A háromszoros olimpiai bajnok úszó ugyanis jelenleg a világ egyik legsikeresebb és legismertebb női sportolója – második lett Serena Williams mögött a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség év végi választásán. A bajai úszó férje, az amerikai Shane Tusup irányításával lett a világ egyik legjobbja, s ketten jól jövedelmező üzleti vállalkozást is elindítottak. Kívülről úgy nézett ki, hogy kettejük házassági és anyagi kapcsolata megszakíthatatlan, habár sokan nem értették, hogy a milliókat összeúszó fiatalasszony hogyan tűri el férje dühkitöréseit.

Úgy látszik – valamiért vagy valakiért – betelt a pohár, ezt azonban megpróbálták eltitkolni, amihez – jó szokás szerint – a sportág vezetése asszisztált. Mert hazugság volt, hogy Tusup kiújult migrénje miatt nem utazott el decemberben a koppenhágai Európa-bajnokságra. Azóta kiderült, hogy külön töltötték az ünnepeket, sőt, az úszónő elismerte, hogy megromlott a kapcsolatuk, majd Floridába utazott. Ezek szerint nem akar békülni…

Pedig ennek a szakításnak csak vesztesei lehetnek. A 28 éves Hosszú Katinkából az edzői tapasztalatokkal alig rendelkező Tusup „varázsolt” világklasszis úszót, ezért kérdéses, nélküle mire lehet képes. Mint ahogyan az is bizonytalan, hogy a közgazdász végzettségű 29 éves Tusupra – aki edzőként előbb készített fel olimpiai aranyérmest, mint serdülő bajnokot – a felesége nélkül milyen jövő vár Magyarországon. S természetesen vesztes lehet a magyar úszósport is, amelyre az elmúlt években Hosszú Katinka font aranyérmeiből védőhálót. A tét tehát nemcsak a versenyző és edzője házassága!