Kirúgták a katasztrófavédelem megvádolt megyei vezetőjét

Telefonjáról obszcén üzeneteket és pornófelvételeket küldözgetett egy kolléganőjének

MH – 2018.01.03. 14:14 –

Szolgálati telefonjáról obszcén üzeneteket, magáról készített pornófelvételeket küldözgetett egy megyei katasztrófavédelmi igazgató – állította egy huszonéves lány, aki éveken át dolgozott az egyik megyeszékhelyen lévő katasztrófavédelmi kirendeltségen. A nő levelének kézhezvételét követően a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója haladéktalanul lépéseket tett.

Az ügyről előszőr a Lánglovagok portál adott hírt. A férfit a nő "Igi bácsiként" mentette el telefonjába, akinek obszcén üzeneteit részletesen idézik. A nő elmondása szerint, az üzenetváltások mellett egy alkalommal munkaidőben is intim kapcsolatot létesítettek. A kapcsolatnak végül tavaly októberben vetett véget a lány, majd felmondott. Utolsó munkanapján a kirendeltségvezető figyelmeztette, hogy jobban teszi, ha hallgat.  

A lány szerette volna, ha mással ez nem történne meg, ezért a történtekről a főigazgatónak levelet írt.

A levél kézhezvételét követően a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója haladéktalanul lépéseket tett: felelősségre vonták a vezetőt és a kivizsgálás után közleménybe adták hírül, hogy az etikátlanul viselkedett kollégájuk a holnapi naptól nem tölt be vezetői pozíciót és távozik a katasztrófavédelemtől.

(Forrás: Lánglovagok, MTI)