Meghalt a mormon egyház vezetője

A hívek prófétaként tisztelték Thomas Monsont

MH/MTI – 2018.01.03. 12:55 –

Kilencvenéves korában az egyesült államokbeli Salt Lake City-beli otthonában meghalt a mormon egyházat vezető Thomas Monson - közölte a felekezet szerdán.

Monson 2008-ban vált az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza háromfős elnöki testületének tagjává. A hívek körében az a hír járta, hogy próféta, és isteni kinyilatkoztatásokat kap. 
A férfi kedd este családja körében szenderült jobblétre - írta honlapján a mormon egyház.
Monson Salt Lake Cityben született és nőtt fel, és 1963 óta tagja volt a hitközség vezetésének. Emellett sikeres üzletember volt, különösen a könyvkiadás terén.
Az első elnökség tagjainak posztját haláluk esetén a tizenkét apostol kvórumának vezetője veszi át. Jelenleg a 93 éves Russell Nelson viseli ezt a tisztséget.
Az amerikai eredetű keresztény egyházat 1830-ban alapította Joseph Smith. A mormonok úgy hiszik, hogy Jézus Krisztus, aki él, időről időre elhív tizenkét apostolt, hogy vezesse egyházát. Vallásuk a hagyományos Biblián nyugszik, de kiegészül A mormon könyvével. Az egyháznak világszerte 15,8 millió tagja van, köztük Mitt Romney amerikai politikus, volt elnökjelölt és Katherine Heigl Emmy-díjas színésznő.