Alaptalan vád a fideszes „túlárazás”

Hajdu László és Lamperth Mónika politikailag motivált támadást indított, hogy megakadályozza az óvodafelújítást

Bán Károly – 2018.01.03. 01:26 –

Az ország talán legmodernebb óvodáját vehették birtokba a gyerekek és a pedagógusok kedden Budapest XV. kerületében, a Páskom Parkban – jelentette ki Móricz Eszter független önkormányzati képviselő rögtönzött sajtótájékoztatóján, amelyet a tetőtől talpig felújított létesítményben tartott.
Az óvoda egyike volt annak a három gyermekintézménynek, amelyek kapcsán felbomlott Hajdu László DK-s polgármester és a képviselő-testületben többséget alkotó Fidesz–KDNP kvázi koalíciós megállapodása, mivel Hajdu szerint a fideszes többség „túlárazta” a két bölcsőde és egy óvoda nyári felújítását. Bár mind a tulajdonosi bizottság, mind pedig a képviselő-testület megszavazta a megemelt költségvetést, a polgármester azt nem írta alá.

Hajdu László és Lamperth Mónika jegyző politikailag motivált támadást indított, hogy megtorpedózhassa a munkálatok megkezdését – mondta tegnap Móricz Eszter, aki júniusban még az MSZP színeiben volt képviselő, ám miután nem szavazott a fideszes indítvány ellen, pártja kollaboráció vádjával kizárta. „Itt és most ismét fontosnak tartom leszögezni: minden olyan érvelésnél, ahol a megemelt költségvetéssel támadták az építkezést, kilógott a lóláb” – fogalmazott Móricz, aki lapunk kérdésére elmondta, a Páskom óvoda teljes felújításának költsége a beterjesztetthez képest is huszonkétmillió forinttal többe került. A tervezett költségvetésből ugyanis kifelejtették a tető szigetelését, az elöregedett radiátorok cseréjét és a közműcsatornák cseréjét is – hangsúlyozta. A városvezetés egyébként nem tartotta szükségesnek, hogy hivatalosan is átadja az óvodát, holott ilyen sikeres beruházás évek óta nem történt a kerületben – tette hozzá.