Harminckét határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Pénteken 10, szombaton 3, vasárnap 18, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit kísértek vissza

MH/MTI – 2018.01.01. 08:46 –

Harminckét határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken tíz, szombaton három, vasárnap 18, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és ukrán határszakaszon csupán egy migránst fogtak el.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 149 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten - december 18-tól 24-ig - ez a szám 133 volt. A román és ukrán határszakaszon csupán egy migránst fogtak el az elmúlt héten - derül ki a rendőrségi összesítésből.