Simicskó: A magyar emberek biztonságban készülhetnek az ünnepekre

A honvédelmi miniszter a hercegszántói határvédelmi bázisra látogatott

MH/MTI – 2017.12.14. 13:17 –

A magyar emberek biztonságban készülhetnek az ünnepekre, mivel Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa, köszönhetően a magyar katonáknak és rendőröknek - jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön a hercegszántói határvédelmi bázison tartott állománygyűlést követő sajtótájékoztatón.

Simicskó-Hercegsz576Simicskó István honvédelmi miniszter súlyt emel (j) Hercegszántón. Mellette Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára (b3) és Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke (b4) - MTI Fotó: Ujvári Sándor

Simicskó István elmondta: az elmúlt napokban valamennyi határvédelmi bázisra ellátogatott, hogy tolmácsolja a magyar kormány köszönetét a katonák szolgálatáért, azért, hogy ezt a hivatást választották. 
A miniszter hangsúlyozta: amíg vannak olyan magyar emberek, férfiak és nők, akik vállalják a közösség olyan magas szintű szolgálatát, hogy adott esetben akár az életüket is feláldozzák civil állampolgártársaik biztonsága érdekében, addig van Magyarországnak biztos, stabil és kiszámítható jövője.