Kérdőjelek a sármelléki reptér eladása körül + VIDEÓ

Széles Gábor: Kormánybiztos kinevezésére van szükség a sármelléki repülőtérrel kapcsolatos ügyben

Echo Tv, Széles Gábor, Hévíz–Balaton Airport, SGH AviationMH – 2014.07.17. 06:40 –

Ha az Orbán-kormány nem elég figyelmes, előre levetíthet egy Malév-sorsot is a sármelléki repülőtér ügyében, ellenben, ha kellő odafigyeléssel áll hozzá, elképzelhető, hogy egy sikertörténet lesz belőle – jelentette ki Széles Gábor üzletember a Hévíz–Balaton Airport eszközeire kiírt pályázat eredménye kapcsán. . 

 

Az Echo Tv és a Magyar Hírlap tulajdonosa emlékeztetett: három kiemelt reptér van hazánkban, Ferihegy,Debrecenés Sármellék, ezek közül Ferihegy fapados társaságok lett a hazája, így nem lenne jó, ha Sármellékkel is ez történne.   Széles Gábornak a Magyar Hírlapban megjelent közleménye szerint aHévíz–BalatonAirporteszközeire kiírt versenypályázaton csak ketten indultak: Linusz Imre és Széles Gábor cége, az SGH Aviation.

Kiderült az is, bár Linusz egyedül, magánszemélyként próbálkozott, mégis nyert a pályázaton, ezért a felszámolóval nyolcszázmillió forintos vételáron kell szerződést kötnie, noha céginformációs adatok alapján öt kisvállalkozása volt, melyből négyet már felszámoltak vagy felszámolás alatt áll.  

Az üzletember szerint nem kerülhet egy meghatározhatatlan érdekcsoport kezébe a sármelléki reptér. A nagyvállalkozó reményét fejezte ki, hogy az Orbán-kabinet nem fog olyan hibát elkövetni, mint amilyen hibát a Gyurcsány-kormány követett el a Malévval kapcsolatban. Széles Gábor emlékeztetett: a mostani ügyet abból a szempontból is lehetne vizsgálni, hogy a Gyurcsány-kormány milyen hibát követett el a korábbi nemzeti légitársaság eladása kapcsán.  

A pályázatról szólva Széles Gábor elmondta, az semmi olyat nem tartalmazott, hogy valaki, milyen tőkeerős, sem azt, hogy milyen terve van a reptérrel kapcsolatban, illetve az olyan nemzetbiztonsági szempontokról sem volt szó, amelynek keretében a felszámoló vizsgálhatná a potenciális beruházó képességet.  

Széles Echotv_lead

Az üggyel kapcsolatban a Belügyminisztérium gazdaságpolitikai és nemzetbiztonsági szempontok alapján folytat vizsgálatot. Széles Gábor ismertetése szerint egy másik minisztériumi vizsgálat a slendrián módon összeállított pályázat ügyét tekinti át.   Arra a kérdésre, miként terjedhetett el a médiában, hogy brit befektető jöhet Sármellékre, a nagyvállalkozó elmondta: valaki vagy tudatosan hazudott, vagy a balliberális sajtónak érdekében állt, hogy hamis információkat közöljön, hogy utána az Orbán-kormány belefusson egy olyan késbe, mint amilyenbe a Gyurcsány-kormány futott a Malév privatizációja kapcsán, és utána jót röhögjenek Orbán Viktor kormányán.   Hozzátette: Kormánybiztos kinevezésére van szükség a sármelléki repülőtérrel kapcsolatos ügyben.   A sármelléki repülőtér fontosságáról szólva Széles Gábor kifejtette: amennyiben a zalai dombvidéken sikerül kialakítani egy olyan imázst, hogy a vidéket egy mini Provance-nak tekintsék, akkor lényegesen nagyobb kisugárzása lehet a sármelléki reptérnek