Gál KingaPellengéren

Semmi objektív mérőszám, vizsgálat, felmérés sem igazolja vissza, miért kellene Magyarországot pellengérre állítani

Gál Kinga – 2017.12.08. 01:15 –

Objektíven semmi nem igazolja a Pardavi Márta által állandóan hangoztatott rendszerszintű problémákat. A 2017-es Igazságügyi Eredménytábla szerint Magyarország az igazságszolgáltatás hatékonysága tekintetében a jobban teljesítő tagállamok között van.

Semmivel nem vagyunk az átlag fölött a Bizottság kötelezettségszegési eljárásait tekintve, noha olyan esetben is indít ellenünk eljárást, amit más, régi tagállam esetében sosem vizsgált. Pedig az OLAF beszámolója szerint a Magyarországot érintő ügyek száma elmarad a többi uniós tagállam eljárásaihoz képest. Semmiben nem különbözik a magyarországi médiahelyzet a német, brit vagy más tagállamok médiahelyzetétől. A legtöbb törvényünk, reformunk veséjéig át lett vizsgálva az Európai Bizottság által. Ezek után igazoltan is Európa-kompatibilis igazságügyi reformunk, médiatörvényünk. Ugyanígy a magyar civil szervezetekről szóló törvény sem sért szerintünk sem uniós, sem nemzetközi jogot. Magyarországon jelenleg ötvenötezer civil szervezet működik. Ez az országunk lakosságához képest Európai viszonylatban is az élvonalba helyez minket. Ha nincs rejtegetnivalójuk a civil szervezeteknek, akkor miért jelent gondot számukra, ha be kell jelenteniük 7,2 millió forintnál magasabb éves külföldi támogatást?

Magyarországon nem bántalmaz a rendőrség tüntetőket, nem tartóztatják le az ellenfél politikusait, nem gyilkolnak meg újságírókat – mindez más uniós tagállamokban a szemünk előtt történik. Ennek ellenére azokban az országokban nem látnak rendszerszintű problémákat.

Mindez azt mutatja, hogy kettős mérce alapján, megint csak szubjektív életérzésből szapulnak minket, mert nem állunk be a sorba, és ellenezzük a bevándorlást. Pedig kontraproduktív a sokadik meghallgatás is: a magyar közvéleményt ez az önök szubjektív magyar kormány-fóbiája irritálja.

Elhangzott 2017. december 7-én az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának ülésén