Elérte a minimális célját a magyar női válogatott

Kézilabda. A nyolcgólos Kovacsics Anikó vezérletével, javuló játékkal csapatunk a lengyelegyüttes legyőzésével bejutott a nyolcaddöntőbe a németországi világbajnokságon

Salánki Miklós – 2017.12.08. 01:01 –

Legyőzte 31–28-ra a magyar női kézilabda-válogatott Lengyelország csapatát a németországi világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában, ezzel biztosította a nyolcaddöntőbe jutást. Görbiczék ma 18 órától (tv: Sport1) Csehországgal mérkőznek.

A magyar válogatott a továbbjutás szempontjából fontos mérkőzést vívott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen korábbi csapatával, a lengyel együttessel a németországi világbajnokságon. A dán szakember két éve az elődöntőig vezette a lengyeleket a világbajnokságon, míg csapatunk a 11. lett Dániában. Nos, azóta ez az osztálykülönbség eltűnt a két válogatott között, sőt Bíróék a vártnál biztosabban győztek. Jól jellemezte a mérkőzést, hogy a 45. percben Görbicz egy támadásnál megsérült, ezért késve indult vissza védekezni, de egy eladott labdát elcsípett, majd Kovacsicsot indította, aki belőtte a ziccert (25–17). Csapatunk olyan fölényben volt a második félidőben, hogy Rasmussen azt is megengedhette, hogy a hajrában a kulcsjátékosainkat pihentette.

 „A lányok száz százalékig betartották, amit megbeszéltünk. Az első pillanattól rengeteg helyzetet dolgoztak ki, a gyors indítások is rendben voltak, csodálatos teljesítmény volt – nyilatkozta a dán szakember. – Érzelmileg nem volt számomra könnyű a meccs, hiszen először találkoztam ellenfélként a lengyelekkel, de ezt ki kellett zárnom. Tisztelnünk kell következő ellenfelünket, a cseh válogatottat, mert erős csapat, nehéz ellene játszani, de bíznunk kell az egységünkben” – hangsúlyozta Rasmussen.

A mezőny legjobbjának választott Kovacsics Anikó elmondta a távirati irodának, hogy a meccs közben is érezte, hogy jól megy neki a játék - végül nyolc góllal zárt -, és húzza magával a többieket.

„Nagyon örülök, hogy így sikerült ez fontos a mérkőzés. Felszabadultan játszottunk, és bár akadtak hibák, de akkor mindig jött a segítség. A végén némileg megnyugodtunk, ezért lett szorosabb az eredmény” - nyilatkozta Ferencváros irányítója. A remekül védő Bíró Blanka azt hangsúlyozta a mérkőzés után, hogy már az argentinok ellen fölényesen megnyert találkozón is tudtak mosolyogni a pályán, és ezt a hangulatot átmentették a lengyelek elleni meccsre is.


Női vb, 4. forduló, B csoport: Magyarország–Lengyelország 31–28 (13–11). Magyarország: Bíró – Bódi 5, Kovacsics 8, Szekeres 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 3, Schatzl 4. Cs: Görbicz 5, Mayer, Szucsánszki, Háfra 1, Szöllősi-Zácsik 1, Mészáros, Kovács A., Lukács 1.


Ünnep előtt döntenek Pastor sorsáról

Egyre mélyebb hullámvölgybe kerül a Szeged csapata, amely hatalmas meglepetésre döntetlent játszott a kieső helyen álló Gyöngyös ellen a férfi NB I.-ben, és sorozatban négy tétmeccsen maradt nyeretlen. A klub vezetése közleményt adott ki: „Számunkra is csalódást keltőek azok az eredmények, amelyeket a Mol-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata elért az elmúlt időszakban. December 20-át követően a csapat tulajdonosánál vesz részt egyeztetésen a csapat vezetése és a szakmai stáb, ahol értékelik az elmúlt időszakot. A megbeszélést követően a döntésekről tájékoztatjuk a közvéleményt, addig a hátralévő feladatokra koncentrál mindenki.” Tehát a vezetés kivár, csak a bajnoki szünetben döntenek, hogy Carlos Pastor marad-e a vezetőedző. (MS)