Raktárépület ég a Józsefvárosban

A tűzoltók tizennégy gépkocsival mentek ki a helyszínre

MH/MTI – 2017.12.07. 17:12 –

Több száz négyzetméteren ég egy kínai áruk tárolására használt raktárépület a VIII. kerületben - tudatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön késő délután.

józsefváros raktártűz leadEgy kínai áruk tárolására használt raktárépület ég a főváros VIII. kerületében a Golgota út és a Bláthy Ottó utca sarkán- Fotó: MTI/Mihádák ZoltánKisdi Máté elmondta: jelenleg a tűz körülhatárolása tart a Golgota út és a Bláthy Ottó utca sarkán található épületben, a tűzoltók két emelőkosárról is oltanak.
Hozzátette: a tűzoltók kiérkezésekor már kicsaptak a lángok a tetőn.
Elmondta azt is: a fővárosi tűzoltók tizennégy gépkocsival mentek ki a helyszínre. Az első információk szerint ruhaneműk kaptak lángra a raktárban. A környéken terjedő nagy füst miatt a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, az értékek nem mutattak ki lakosságra veszélyes koncentrációt - tette hozzá.

A X. kerületben is ég egy raktárépület

Teljes terjedelmében ég egy ezer négyzetméteres raktárépület a X. kerületben, a Pongrác úton - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője csütörtök este. Kolozsi Péter elmondta: a tűz átterjedt a szomszédos épületre, egy asztalosműhelyre is, amely szintén teljes terjedelmében ég. A tűzoltók öt vízsugárral dolgoznak a helyszínen. Senki sem sérült meg - közölte.