Hidvéghi: A brüsszeli meghallgatás a nyomásgyakorlás újabb eszköze

"Egyszerűen le akarják járatni, meg akarják büntetni Magyarországot"

MH/MTI – 2017.12.07. 11:55 –

A Fidesz a nyomásgyakorlás újabb eszközének tartja a csütörtöki brüsszeli meghallgatást.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: Brüsszel és a Soros-birodalom újabb támadást indított Magyarország ellen.  

A brüsszeli meghallgatás a nyomásgyakorlás újabb eszköze, amelynek egyetlen célja, hogy eltávolítsa hazánkat a Soros-terv útjából és megtörje a magyar kormány bevándorláspolitikáját. Egyszerűen le akarják járatni, meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akarja betelepíteni a migránsokat - közölte a kormánypárti politikus.    

Hidvéghi Balázs értékelése szerint az Európai Parlament LIBE meghallgatásán álságos és átlátszó színjáték zajlott, és minden Soros forgatókönyve szerint történt: Soros György brüsszeli szövetségesei megrendelésre támadták Magyarországot és ehhez a Soros-hálózat szervezetei, valamint a magyar baloldal asszisztáltak. A meghallgatásra olyan szervezeteket hívtak meg hazánk ellen tanúskodni, mint a Magyar Helsinki Bizottság, a Mérték Médiaelemző Műhely, amelyek Soros pénzéből működnek. Szégyen, hogy Niedermüller Péter (DK) és Szanyi Tibor (MSZP) ismét a saját hazája ellen támadt - fogalmazott.

A kommunikációs igazgató kiemelte: érkezzen bármekkora nyomásgyakorlás is, a Fidesz-KDNP a magyar emberek oldalán áll. "Mindent meg fogunk tenni, hogy megvédjük az országot a kötelező kvótától és a migránsok betelepítésétől" - áll a közleményben.

Jobbik: A kormány csak a bevándorláspolitikát és a határvédelmet ért bírálatokra reagált
A Jobbik értékelése szerint a külgazdasági és külügyminiszter csak a bevándorláspolitikát és a határvédelmet ért bírálatokra válaszolt érdemben az EP LIBE-bizottságának ülésén, a jogállamiság felszámolása szempontjából azonban a kormány "tegnap átlépte a Rubicont".
Balczó Zoltán, az ellenzéki párt EP-képviselője azt közölte a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló meghallgatást követően, hogy Szijjártó Péter az elhangzott kifogások közül érdemben csak a migrációs politikára és a határvédelemre reagált, amiben a Jobbik is támogatta a kormányt.
Megjegyezte ugyanakkor: "az Orbán-féle Nemzeti Együttműködés Rendszerét eddig is több tekintetben hasonlították a Kádár-érához". Szerinte a jogállamiság felszámolása tekintetében a kormány átlépte a Rubicont, amikor az Állami Számvevőszéket használta fel arra, hogy a Jobbikot ellehetetlenítse, kétségessé téve részvételi feltételeit a tavaszi választásokon.
"Független állami intézménynek a felhasználása rivális párt tönkretételére a Rákosi-diktatúrából átvett eszköz" - fogalmazott Balczó Zoltán, aki azt is jelezte: az ügyben nem Brüsszeltől várják a megoldást.