Nincs semmi ellentmondás Polt Péter professzori címében

Az NKE közleményben hangsúlyozta: a legfőbb ügyész 1983 óta tanít különböző felsőoktatási intézményekben

MH/MTI – 2017.12.06. 14:43 –

A sajtóban felreppenő rosszindulatú híresztelésekkel ellentétben Polt Péter minden követelménynek megfelelt ahhoz, hogy professzorrá nevezzék ki, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetői pozíciójára jelentkezzen – áll az intézmény közleményében.

A közlemény kiemeli, hogy a legfőbb ügyész 1983 óta folytat oktatói tevékenységet különböző egyetemeken (ELTE, Győri Széchenyi István Egyetem, Pázmány Péter Tudományegyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem), tudományos, kutatói tapasztalata is megfelel az általa szabályosan megpályázott tanszékvezetői pozícióhoz. Polt Péter pályázatát az egyetemi kar kari tanácsa, szenátusa, egy külsős szakértőkből álló testület és a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság is megfelelőnek ítélte, és egyhangúlag javasolták a jelölt egyetemi tanárrá történő kinevezését.

A sajtóban megjelent elutasított egyetemi magántanári cím adományozásának feltételei ettől gyökeresen eltérnek, erről az egyetem saját hatáskörében dönthet. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán valóban nem támogatták Polt Péter egyetemi magántanári kinevezését, többen ezt próbálták meg összemosni az egyetemi tanári kinevezéssel.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amely a hazai közszolgálati, rendészeti és honvédtiszti képzés felsőoktatási intézménye, több ezer hallgatója és az oktatói kara nevében egyúttal visszautasítja az Együtt közleményéből áradó gyalázkodást - áll az egyetem közleményében.

.