Már nem Dzsudzsák a legértékesebb magyar futballista

A válogatott csapatkapitányánál immáron többet ér Nikolics Nemanja

MH/NSO – 2017.12.06. 14:22 –

A transfermarkt.de legfrissebb adatai alapján már nem Dzsudzsák Balázs a legértékesebb magyar labdarúgó: az al-Vahdát erősítő szélsőt megelőzte a Chicago Fire támadója, Nikolics Nemanja.

A zentai születésű Nikolics egészen kiváló szezonon van túl: 24 találattal gólkirályi címet szerzett az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban, az MLS-ben. Parádés teljesítményét számos díjjal ismerték el: klubjánál őt választották a 2017-es idény legértékesebb játékosának, a Chicago szurkolói csoportja szerint is ő lett az évad legjobbja, emellett egyaránt bekerült a goal.com szakportál és az észak- és közép-amerikai futballt tömörítő szövetség, a CONCACAF által összeállított év csapatába.

Nikolics értéke egy év alatt közel a felével nőtt, jelenlegi 4,5 millió eurós becsült árával immáron megelőzi a magyar játékosok között régóta éllovas Dzsudzsák Balázst, akinek viszont öt év alatt negyedére esett vissza az értéke, mely most 4,25 millió euró.

A legjobb öt közé odafért még a német RB Leipzig kapujából kirobbanthatatlan Gulácsi Péter, a Bolognában idén a kispadra szorult Nagy Ádám, illetve holtversenyben hoffenheimes Szalai Ádám és a Dinamo Kijev védelmének oszlopos tagja, Kádár Tamás.

A legértékesebb magyar labdarúgók a Transfermarkt becslése nyomán:

1. Nikolics Nemanja (Chicago Fire) 4.5 millió euró (1.4 milliárd forint)
2. Dzsudzsák Balázs (al-Vahda) 4.25 millió euró (1.3 milliárd forint)
3. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 4 millió euró (1.25 milliárd forint)
4. Nagy Ádám (Bologna) 3.5 millió euró (1.1 milliárd forint)
5. Kádár Tamás (Dinamo Kijev) 2 millió euró (0.6 milliárd forint)
Szalai Ádám (Hoffenheim) 2 millió euró (0.6 milliárd forint)