Nem drogozott öngyilkossága előtt a Linkin Park énekese

Csak kis mennyiségű alkoholt találtak Chester Bennington szervezetében

Gombos Krisztián – 2017.12.06. 12:56 –

A kedden nyilvánosságra került boncolási jegyzőkönyvből és a toxikológiai jelentésből kiderül, hogy öngyilkosságát megelőzően nem állt kábítószer befolyása alatt Chester Bennington, a Linkin Park énekese.

Az iratok tanúsága szerint kis mennyiségű alkoholra bukkantak a zenész szervezetében, szobájában pedig egy üres és egy félig tele sörösüveget, valamint egy doboz vényköteles altatót találtak - írja a TMZ.

Bennington július 20-án akasztotta fel magát kaliforniai otthonában. A hatgyermekes családapa régóta depresszióval küzdött, korábban drog- és alkoholproblémái is voltak. Egy hónappal a halála előtt arról beszélt barátainak, hogy már fél éve nem nyúlt tudatmódosító szerekhez. Felesége elmondása szerint az énekes régebben szedett orvos által felírt antidepresszánsokat, ám ezeket is már több mint egy éve elhagyta.

A Linkin Park október 27-én nagyszabású koncerttel emlékezett frontemberére. A Los Angeles-i Hollywood Bowlban tartott rendezvényen a zenekar tagjai mellett fellépett többek között Alanis Morisette, Jonathan Davis, a Korn énekese, a Blink-182, a System Of A Down két tagja, Shavo Odadjian basszusgitáros és Daron Malakian gitáros-énekes, az Avenged Sevenfoldból ismert M. Shadows, illetve Synyster Gates, valamint Machine Gun Kelly és Steve Aoki.