Gyanús csomag miatt lezárták Ulm belvárosát

A küldemény ártalmatlannak bizonyult

MH/MTI – 2017.12.06. 12:03 –

Ártalmatlannak bizonyult a németországi Ulmban szerdán talált feladó nélküli, gyanús postai küldemény, amely miatt lezárták a  belváros egy részét - jelentette a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A csomagot egy gyógyszertárba küldték, amely a Wengentor nevű belvárosi irodaház földszintjén működik. A gyógyszertár munkatársa gyanúsnak tartotta a küldeményt, és elővigyázatosságból riasztotta a rendőrséget. Az épületet kiürítették, a környéket lezárták. A csomagban végül nem találtak veszélyes anyagot vagy szerkezetet.

A napokban egy potsdami gyógyszertárba, korábban pedig az Odera menti Frankfurtban egy vállalkozáshoz érkezett robbanószerkezetet tartalmazó csomag. Az ismeretlen feladó vagy feladók a német posta (Deutsche Post) DHL nevű csomagküldő vállalkozást zsarolják a küldeményekkel. 
Rendőrségi adatok szerint millió eurós nagyságrendű összeget követelnek a DHL-től, és azzal fenyegetnek, hogy újabb veszélyes csomagokat  indítanak útnak, ha nem kapják meg a pénzt.
A Bild című lap értesülése szerint 10 millió eurónak (3,1 milliárd forint) megfelelő összeget követeltek a bitcoin nevű virtuális valutában.