Ku-Klux-Klan-köntös és rabbiruha a Jobbik célkeresztjében

„Minden nap alkotmányellenes izéknek vagyunk kitéve”+AUDIO

MH – 2017.11.21. 12:12 –

Metélőkészleten és rabbiruhán is jót derültek a jobbikosok egy újabb hangfelvétel tanúsága szerint. Zagyva György Gyula pedig más társadalmi csoportok panaszait sérelmezte. Ezúttal két hangfelvétel került napvilágra.

A Szent Korona Rádió Sin City című műsorának 2010. december 15-i adásában Balasi András, a Jobbik V. kerületi képviselője és fővárosi sajtófőnöke mesélt el egy történetet egy rabbiruha megrendelésről, mire a többiek nevetésben törnek ki azon a hangfelvételen, amelyet a mandiner.hu tett közzé kedden.

A felvételen Zagyva György Gyula, a Jobbik korábbi parlamenti képviselőjének szavaiból az is kiderül, hogy Incze Béla, aki jelenleg is a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke, Ku-Klux-Klan-köntöst rendelt magának az Egyesült Államokból. A HVIM-et az a Toroczkai László alapította, aki jelenleg a Jobbik egyik országos alelnöke. Toroczkai a mozgalom tiszteletbeli elnöki posztját továbbra is betölti.

 

Alább a hangfelvétel leiratát adjuk közre a mandiner.hu nyomán:
Balasi András: És képzeljétek el, rendeltek Amerikából egy ilyen frankó ilyen rabbiruhát, de olyan szinten, hogy – mit tudom én – pajesszal meg minden, mert akartak egy ilyen kis poént csinálni itthon. És megkapták – valami 1200 dollár volt a ruha, tehát ennyi pénz…

Zagyva György Gyula: Nem olcsó.

Balasi András: Nem volt olcsó. És képzeljétek el, kaptak mellé egy levelet, hogy mivel 1000 dollár felett rendeltek, ezért ha igényelik, akkor kapnak ajándékba egy metélőkészletet. Azt hiszem nem igényelték, de tényleg ott volt, hogy... Egyébként ott volt fotó, nagyon szép ilyen fém, ilyen izé... ilyen... majdnem azt mondtam, rovásírás, de ilyen izék voltak, ilyen minták... Nem... Nem igényelték.

Z. Kárpát Dániel: Én elhatárolódom.

Balasi András: Úgyhogy Gyula, várd szeretettel holnap az izraeli delegációt!

Zagyva György Gyula: Hát figyelj, kinek a pap, kinek a papné. Most az Incze Béla, az például most Klán-köntöst rendelt Amerikából, nem rabbiruhát, tehát...

Balasi András: De kap hozzá metélőkészletet is, vagy azt nem?

A mandiner.hu közzétett egy másik, még kevésbé szalonképes hangfelvételt, amelyen Zagyva György Gyula panaszkodik a "mindenféle szutyok" panaszai miatt. Ez a felvétel 2011. augusztus 5-én került adásba, leirata alább olvasható:

Zagyva György Gyula: És már a tököm tele van evvel, hogy állandóan a cigányok meg a zsidók, meg mindenféle szutyok azon sír, meg jön ide…

Balasi András: Nem fogunk győzni elhatárolódni.

Zagyva György Gyula: Majd a végén elhatárolódunk egy az egyben! Hogy az összes szutyok szar azon sír, hogy őket diszkriminálják, holott Magyarországon egyetlenegy társadalmi csoportot diszkriminálnak minden nap minden percében folyamatosan, nagyon súlyosan, minden nap alkotmányellenes izéknek vagyunk kitéve, diszkriminációknak, ez pedig a nemzeti radikális oldal! Folyamatosan! Nem engedik azt, amit a buziknak megengedik a felvonulást, nekünk nem engedik meg a Hősök Terén! És nincs indok! Nincs indok!