Döntetlen és orrtörés a madridi rangadón

Nem bírt egymással a Real és az Atlético a spanyol futballbajnokság szombati slágermeccsén +VIDEÓ

Gombos Krisztián – 2017.11.18. 23:42 –

Parázs hangulatú mérkőzésen 0-0-s döntetlent játszott egymással  az Atlético Madrid és a vendég Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának rangadóján.

marcelo correa atletico realMarcelo (balra) és Correa gyötri egymást a meccsen. Fotó: ReutersA fővárosi derbin általában kemény összecsapásokat láthat a közönség, ez alól a szombati ütközet sem volt kivétel: a „darálásban” főként Diego Simeone fiai jeleskedtek, de a fehér mezes vendégek sem finomkodtak, ha oda kellett lépni az ellenfélnek.  Egymás aprítása mellett azért időnként a labdába is belerúgtak a felek: Mindjárt az elején atléticós Correa puskázott el egy ziccert, amit a Varane-Marcelo páros hozott össze neki. 

A 33. percben Kroos szerezhetett volna vezetést a Realnak, ám lövése milliméterekkel ugyan, de célt tévesztett. Nem sokkal később a német középpályást az előbb kiugrató Ronaldo próbálkozott távolról, Oblak szépen hárított. A félidő végéhez közeledve a Marcelo beívelésére mozduló Ramost Lucas Hernández arcon rúgta. A blancók csapatkapitánya először megpróbálta visszatérni a pályára, ám végül a szünetben le kellett cserélni, mint kiderült, eltört az orra.

A fordulás után az iram maradt, komoly gólszerzési lehetőség azonban kevés adódott: a 79. percben Gameiro emelését Varane fejelte ki a gólvonalról. A hajrában Cristiano Ronaldo lövésébe Godín kézzel ért bele, a rekordot jelentő 232. élvonalbeli meccsén bíráskodó Fernández Borbalán játékvezető sípja azonban néma maradt. Két perccel a rendes játékidő előtt még egyszer betalálhatott volna a Real portugál támadója, ám Lucas Hernández az utolsó pillanatban bevetődve blokkolta az Európa-bajnok klasszis bombáját.

A találkozó összefoglalója: