A svéd kapitány nem foglalkozik Ibrahimovic esetleges visszatérésével

„Inkább azokról a nagyszerű játékosokról, azokról a hősökről kell beszélni, akik jelenleg a csapatot alkotják”

MH/MTI – 2017.11.14. 13:59 –

Nem foglalkozik Zlatan Ibrahimovic visszatérésének kérdésével Janne Andersson, a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra hétfőn kijutott svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Ez hihetetlen! Éppen másfél évvel ezelőtt mondta le a válogatottságot, és még mindig róla beszélünk" - reagált Andersson hétfő este, az Olaszország elleni pótselejtező visszavágója után. A svédek a párharc 1-0-ra megnyert első mérkőzése után a második, milánói találkozón gól nélküli döntetlent értek el, így kijutottak a tornára.

A közelmúltban több híresztelés is napvilágot látott arról, hogy a Manchester United csatára a világbajnokságra visszatérhet, de ezt ő maga is cáfolta. "Csak arra gondolok, hogy újra a pályán lehessek, de nem Svédországra, vagy a világbajnokságra. A történetem a válogatottal véget ért" - jelentette ki a 36 éves csatár a múlt héten, a Sky Italia televízió-csatornának nyilatkozva.

Janne Andersson hétfőn úgy vélekedett, "inkább azokról a nagyszerű játékosokról, azokról a hősökről kell beszélni, akik jelenleg a csapatot alkotják". Hangsúlyozta, amikor Ibrahimovic is a válogatott tagja volt, más futballt játszottak, de a visszavonulása után új stílust kellett találniuk, és sikerrel jártak.