Orrbavágta a cápát a brit orvos

A férfit első szörfleckéjén támadta meg az állat az Ausztrália partjainál

MTI/Guardian – 2017.11.14. 11:06 –

A férfi két hónappal ezelőtt érkezett Ausztráliába, első szörfleckéjén azonban kellemetlen meglepetés érte: rátámadt egy cápa. Charlie Fry nemrégiben látott egy videót, amelyben egy profi szörfös, Mick Fanning számolt be egy cápatámadásról – ő úgy menekült meg, hogy megütötte az állat orrát.

Fry-nak épp jókor jutott eszébe a videó, így amikor a cápa belekapott a vállába, ő is követte a szörfös példáját. „Amikor megtámadott, arra gondoltam, hogy ha Micknek bejött, én is megpróbálom” - mondta az orvos, aki először nem is tudta, mi történik vele. A cápa az ütés után meghátrált, egy hullám pedig arrébb sodorta Fry deszkáját, így a férfi biztonságba került. A kaland után drónokkal vizsgálták át a környékbeli vizeket, a három méter hosszú cápa azonban az incidens után továbbállt. A férfi felajánlotta, hogy ha egyszer összefut az orvossal, akinek az életmentő trükköt köszönheti, meghívja egy sörre – a kaland után közös témájuk biztosan lesz.

Fry könnyebb sérüléseket szenvedett a vállán és a felkarján, ahogy mondja, jövő héten már vissza is térhet a szörfdeszkához.