Soros és Brüsszel bürokratái a kormány tényleges ellenfelei

Hétértékelő. A migránsok integrációjához pénz kell, amihez a tengerentúli spekuláns nyújtana további hitelt

Baranya Róbert – 2017.11.13. 02:00 –

Nem a széteső ellenzék a Fidesz ellenfele, hanem a brüsszeli bürokraták és a Soros által képviselt nyílt társadalom eszméje – mondta Kiszelly Zoltán Orbán Viktor kongresszusi beszéde kapcsán.

Több részre osztotta kongresszusi beszédét az ismét a Fidesz elnökévé választott Orbán Viktor, aki kitért az eredményekre, és helyzetértékelést is adott, hangsúlyozva a globális konfliktust, amely egy történelmi jelentőségű küzdelem – mondta hétértékelőjében Kiszelly Zoltán politológus. A kormányfő a George Soros elleni harcra való kitéréssel a nemzeti konzultáció fontosságát is hangsúlyozni akarta. Ugyanakkor a miniszterelnök figyelmeztetett, hogy hiába állnak jól, nem szabad hátradőlni és elkövetni a korábbi hibákat, mint például 2002-ben.

A kormányfő azért húzta alá a jövő évi választás fontosságát, mert 2002 és 2010 között a baloldali kormányok visszafordították az országot, és lemaradtunk nemcsak Nyugat-, de Kelet-Európa mögött is. Ha pedig az ellenzék győzne, ugyanaz történne. Bár Orbán kitért az ellenzékre, nem beszélt róluk hosszan, nem akarta őket „felemelni”. Nem az egymással vitatkozó, széteső ellenzék ugyanis az igazi ellenfél, hanem a brüsszeli bürokraták és a George Soros által képviselt nyílt társadalom eszméje – mondta Kiszelly.
A hét további történéseiről, így Lázár János Kormányinfón elmondott szavairól közölte: régóta téma, hogy Brüsszel és George Soros érdekei egybevágnak, előző a hatalmát akarja növelni, utóbbi pedig pénzt keresni. Az Európába beengedett migránsok integrációjához pénz kell, amihez George Soros nyújtana hitelt. A visszafizetés viszont persze a tagállamokat terhelné. Sorosnak ez egy biztos bevétel, nem kellene spekulálnia – fogalmazott a politológus. Azt, hogy Sorosék aktivizálódtak, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) állandó, felső korlát nélküli kötelező betelepítési rendszerről szóló javaslata is bizonyítja. A török–uniós megállapodást ki akarják terjeszteni Afrikára, és több olyan terv is létezik, hogy egy szétosztható migránstömeg érkezzen Európába.

Szél Bernadett brüsszeli látogatását Kiszelly úgy értékelte, az LMP elnöke a Soros-hálózat embereinek is bemutatkozott. Szerinte az ellenzéki pártvezetőt Ron Werber tanácsai alapján próbálják kiemelni az ellenzéki mezőnyből, miközben a többiek egymással vannak elfoglalva, addig ő a saját útját járja.
A baloldal kapcsán Kiszelly a Gulyás Márton által meghirdetett közös ellenzéki tüntetésre hívta fel a figyelmet, bár szerinte ezen sem várható a pártok kiegyezése.