Dzsudzsák Balázs: Szégyen, ami történt

A futballválogatott csapatkapitánya szerint az egész idei év csőd volt

MH/NSO – 2017.11.11. 11:11 –

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön felkészülési mérkőzésen borzasztóan gyenge játékkal meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett Luxemburg ellen.  Dzsudzsák Balázs szerint ezt a vereséget nem lehet megmagyarázni, és az egész idei évet kudarcként értékelte, hozzátéve, hogy várja azokat a játékosokat, akik teljesítményükkel kiszorítják a válogatottból, ahogy ő fogalmazott: „letépik róla a mezt”.

A csapatkapitány sokáig nem érezte, hogy gond lehet a meccsen, az egyenlítés után is akadtak lehetőségeik, és úgy mentek ki a második félidőre, hogy meg akarják nyerni a találkozót – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a 30 esztendős középpályás.

Bár egyértelműen befolyásolta a játék képét, hogy az 53. perctől emberhátrányban futballozott Szélesi Zoltán együttese, Dzsudzsák mégsem akarja Lovrencsics Gergő kiállításával magyarázni a bukást:

„Nem akarok a kiállításra fogni mindent, még ha valóban fontos pillanata is volt a meccsnek. Sőt, nem akarok kifogásokat keresni, minden csak magyarázkodás lenne, de ezt a vereséget nem lehet megmagyarázni. Ami a leginkább bosszant: passzoljanak ki, játsszanak át, rúgjanak egy szép gólt, de hogy szöglet után, amikor fél percig készülhetünk a beadásra, teljesen egyedül érkezzen a kapunk elé az ellenfél, és befejelje a labdát – ezt nem tudom hova tenni. Nem tudok mit mondani – fogalmazott a Nyírlugosi születésű labdarúgó, aki azt is hozzátette, megviselte a fiaskó.

„Kikészülök az ilyen kudarcoktól, mindenki azért dolgozik, hogy sikeres legyen, hogy együtt ünnepelhessen a szurkolókkal. Ki akar, úgy, mint Andorrából, szégyenkezve hazakullogni? Szégyen, ami történt. Elhihetik, ezt megélni, átélni senkinek sem hiányzik, és főleg nem azok után, amit nem is olyan régen éreztünk. Ez az év csőd volt. Mindenhogyan, nemcsak az Eb eufóriájához viszonyítva, hanem önmagában is” – mondta elkeseredetten az al-Vahda futballistája.

Dzsudzsák vállalja a felelősséget a kudarcokért, de a jövőre nézve komoly problémának tartja, hogy a fiatal játékosok közt nincsenek olyanok, akik teljesítményükkel kiszorítanák őket a nemzeti tizenegyből.

„Az egyik korábbi játékostársam mondta, neki elég, ő olyan korban van, hogy inkább elköszön. Ezt megértem, tiszteletben tartom. Csakhogy azt is hozzátette, ő nem akarja senki elől elvenni a helyet. Na, ezen már fennakadtam, és megkérdeztem: ki elől, mondd már meg nekem?! Félre ne értsen, nem másban keresem a hibát, megvan a magam felelőssége a kudarcokban, de jöjjön már valaki, és tépje le rólam, rólunk a mezt!”