Felújítják a Planetáriumot

A munkálatok előkészítéséhez 50 millió forintot biztosít a kormány

MH/MTI – 2017.11.11. 09:32 –

A kormány döntött a budapesti Planetárium épületének felújításáról, és ennek előkészítéséhez 50 millió forintot biztosít.

A kormány 2017 júniusában döntött arról, hogy a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Budapesti Planetárium életveszélyes állapotának elhárítására 86 millió forintot biztosít. A kormány újabb döntésével támogatja az épület átfogó felújítását, műszaki-szakmai fejlesztését, és biztosítja az előkészítéshez szükséges fedezetet. A Planetárium épületének rendkívül rossz műszaki állapota miatt indokolt, hogy az épület átfogó felújítása az életveszély-elhárító beavatkozásokat követően azonnal megkezdődjön - írja közleményében az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága.
 
A TIT kiemelten foglalkozik a természettudományi ismeretek terjesztésével, új kutatási eredmények közzétételével, a tudomány legújabb felfedezéseinek valamennyi korosztály számára közérthető bemutatásával. A támogatásnak köszönhetően a tervezéssel megkezdődhetnek a Planetárium teljes felújításának előkészületei annak érdekében, hogy a TIT és intézményei továbbra is magas színvonalon tudják ellátni közművelődési, köznevelési, tudományos és ismeretterjesztő feladatukat.