Van törlesztenivalója a Veszprémnek

Kézilabda. A két, már a Bajnokok Ligája középdöntőjébe jutott magyar női együttes közül a Ferencváros az előző sorozat ezüstérmesét, a Vardar Szkopjét fogadja Dabason

Salánki Miklós – 2017.11.11. 01:02 –

Európa legjobb kézilabda-klubcsapatai évek óta csatáznak egymással a Bajnokok Ligájában. Az elmúlt szezonban a férfiak mezőnyében bronzérmes Veszprém vasárnap (17 óra, tv: Sport1) az ezüstérmes Paris Saint-Germain csapatával mérkőzik.

A hétvégén ismét nagyüzem lesz a Bajnokok Ligájában, az egyik rangadót Párizsban játsszák. A magyar bajnokcsapatnak bőven van törlesztenivalója a PSG csapatával szemben, mert az előző szezonban háromszor is találkozott párizsi riválisával, és mindháromszor vereséget szenvedett. A veszprémiek olimpiai és háromszoros világbajnok francia balátlövője, William Accambray a nyáron éppen a PSG-től érkezett. Új klubja honlapján úgy fogalmazott, szereti a párizsi közönséget, a lelátón és a pályán is sok barátja lesz. Ez mind szép és jó, de engem csak a győzelem érdekel. Jelenleg elsők vagyunk a csoportban, és fontos, hogy ott is maradjunk egészen a sorozat végéig. Van néhány sérült játékosuk, s ez megnehezíti a dolgunkat – nyilatkozta Accambray.

Ljubomir Vranjes, a Veszprém vezetőedzője szerint a világ egyik legjobb csapatával találkoznak. „Tudjuk, hogy nehéz nyerni, de azt is, hogy nem lehetetlen. Minden területen jól kell játszanunk, s akkor sikerülhet”.

A Szeged ma (17.30, Sport1) a Nantes csapatát fogadja, amelytől az első fordulóban 30–26-ra kikapott. A védekezésünknek kell fejlődnie, mert akkor könnyű találatokat tudunk szerezni. Támadásban nem szabad labdákat ajándékozni az ellenfélnek, egy jó csapat ezt ki tudja használni, és ebben a kategóriába tartozik a Nantes is. Ezekre kell nagyon figyelni – mondta Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője. Jelenleg a magyar és a francia együttesnek is hét pontja van.

A női BL-ben Ferencváros az előző szezonban ezüstérmes Vardar Szkopjénak – amelytől idegenben 34–31-re kikapott – akar visszavágni ma (13.30, Sport1). A címvédő Győri Audi ETO szintén szombaton (15.30, Sport1) a dán Midtjylland otthonában játszik, amelyet az első fordulóban 27–16-ra legyőzött. A tét tulajdonképpen a presztízs, mindkét magyar női csapat már bejutott a középdöntőbe.


Kimaradt Kiss Éva és Szucsánszki Zita

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a világbajnoksága készülő, 19 fősre szűkített keretében kapusposzton Bíró Blanka mellett nem a győri Kiss Éva, hanem az érdi Janurik Kinga kapott bizalmat. Nincs a listán a sérülésből felépült Szucsánszki Zita, a Ferencváros csapatkapitánya sem, viszont helyet kapott Tomori Zsuzsanna, a Győr átlövője, aki jelenleg sérüléssel küzd. A fiatalok közül kerettag lett többek között Tóth Gabriella és Háfra Noémi. A december 1-jén kezdődő németországi világbajnokságra 16 kézilabdázó nevezhető. A magyarok a norvégokkal, a svédekkel, az argentinokkal, a lengyelekkel és a csehekkel szerepelnek azonos csoportban. (MS)