Milák Kristóf verhetetlen

Úszás. Késely Ajna nagy fölénnyel győzött 400 méteren

Salánki Miklós – 2017.11.11. 01:00 –

Összecsaptak legjobb férfi pillangóúszóink Százhalombattán, a rövidpályás országos bajnokság harmadik napján is, ezúttal 200 méteren.

A 100 méteren győztes, junior világbajnok Milák Kristóf kezdett a leggyorsabban, de szorosan mögötte úszott az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás. A hajrában Kenderesi gyorsított, de Milák nem hagyta magát, s az érdi versenyző kiváló korosztályos csúccsal első lett. A világbajnok Cseh László is jól hajrázott, de nem tudta megelőzni a harmadikként célba érkező Biczó Bencét.

Női 400 méteren a Kőbányai SC fiatal tehetsége, Késely Ajna nagy főlénnyel győzött. A 100 m vegyes döntőjében Jakabos Zsuzsanna visszaverte Verrasztó Evelyn támadását a hajrában. Megvédte címét 100 m gyorson Kozma Dominik (BVSC), aki az egri Németh Nándor előtt csapott a célba. Az Érdi Klubnak Joó Sára 50 m háton szerzett újabb aranyérmet.

A százhalombattai bajnoksággal párhuzamosan rendezett pekingi világkupaversenyen remekül kezdett Hosszú Katinka: megnyerte a 100 hátat, majd a 100 vegyesen úgy győzött, hogy nyolc századdal megelőzte az összetettet pontversenyben előtte vezető Sarah Sjöströmöt. Kapás Boglárka 400 m gyorson harmadikként ért célba, míg 200 m pillangón hatodikként zárt. A férfiak között 400 m vegyesen két magyar is dobogóra állhatott, Verrasztó Dávid második, Gyurta Gergely pedig harmadik lett.