Újra Budapesten a metal holland nagyasszonya

Anneke Van Giersbergen és zenekara, a VUUR az A38-on ad koncertet

Gombos Krisztián – 2017.11.10. 19:54 –

A Gathering énekesnőjeként világhírűvé vált Anneke Van Giersbergen szinte már hazajár Magyarországra: először 1997-ben lépett fel nálunk, azóta pedig számos alkalommal láthatta-hallhatta élőben a honi közönség a metalzenei szintér egyik legkarakteresebb hangú frontasszonyát. Legközelebb az első lemezével nemrégiben jelentkező, VUUR névre keresztelt zenekara élén tér vissza a fővárosba, a bulinak február 18-án az A38 hajó ad otthont.

Anneke 2016 decemberében hívta életre a progresszív metalt játszó csapatot, melyben nem akármilyen társakkal muzsikál együtt: a két gitáros Ferry Duijsens és Jord Otto (ex-ReVamp), a tempót az Ayreonból is ismert Ed Warby diktálja a dobok mögött, a basszusgitárt pedig a Stream of Passion bőgőse, Johan van Stratum pengeti.

A banda debütáló albuma október 20-án jelent meg In This Moment We Are Free – Cities címmel, így a műsor gerincét ennek anyagnak a dalai adják majd, de az énekesnő elmondása szerint régebbi munkásságának súlyosabb korszakaiból is válogatnak majd a turnéra.

A budapesti koncertre január 1-jéig kedvezményes, 4990 Ft-os áron lehet jegyet váltani. Részletek az alábbi Facebook-eseménynél:

https://www.facebook.com/events/128196521196916/