Súlyos büntetést kapott a szurkolót lerúgó Patrice Evra

A francia futballista ebben a szezonban már nem léphet pályára a nemzetközi kupameccseken, ráadásul klubja is szerződést bontott vele

MH/MTI – 2017.11.10. 18:39 –

Az idény végéig eltiltotta az európai klubfutballtól Patrice Evrát a kontinentális labdarúgó-szövetség (UEFA).

patrice evraKlubja, az Olympique Marseille megvált Patrice Evrától. Fotó: ReutersAz UEFA pénteki döntése értelmében az égisze alá tartozó mérkőzéseken 2018. június 30-ig nem léphet pályára a 36 éves futballista, akit emellett 10 ezer euróra is megbüntetett. Ez azt jelenti, hogy nemzeti bajnokságokban és kupasorozatokban szerepelhet a 81-szeres francia válogatott védő.

Az ítélet kihirdetése után nem sokkal a játékos klubja, az Olympique Marseille bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Evrával.

A rendkívül súlyos büntetést azzal "érdemelte ki" Evra, hogy múlt csütörtökön, a Guimaraes elleni Európa Liga-találkozó előtt megrúgta saját csapata egyik szurkolóját, amiért a drukkerek a futballistákat szidalmazták. Az erőszakos cselekmény miatt a játékvezető kizárta a mérkőzésről a korábbi Juventus- és Manchester United-védőt, így ő lett a sorozat történetének első olyan játékosa, akit már az előtt kiállítottak, hogy pályára lépett volna.

Evra rúgása videón: