Milák Kristóf nyerte a csatát

Úszás. Egyéni csúccsal a negyedik aranyérmét ünnepelhette Bernek Péter a százhalombattai rövidpályás bajnokságon

Salánki Miklós – 2017.11.10. 01:07 –

Nagy küzdelemben dőlt el az érmek sorsa a férfi 100 méter pillangó döntőjében a rövidpályás úszó bajnokság második napján Százhalombattán. A színvonalas döntőt a junior világbajnok Milák Kristóf (Érd) nyerte a világbajnok Cseh László előtt.

UszasEddigi legjobbjával lett aranyérmes Késely Ajna 800 méteren (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
„Nem voltam biztos, hogy ilyen erős mezőnyben nyerhetek – mondta el Milák. – Háromtizedet javítottam az eredményemen, s ez biztató a kétszázra is.” Meglepetésre harmadikként a fiatal Tekauer Márk érkezett a célba, megelőzve az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamást. „Nem számítottam százon éremre, a harmadik helyezésnek örülök” – mondta a 19 éves érdi úszó, aki Egerszegi Krisztina unokatestvére. A dobogóról lemaradt Kenderesi Tamás sem volt csalódott,  vagyis nem mutatta: „Egyéni csúcsot úsztam, így nem lehetek elégedetlen. Nem volt krumpli a mezőny, majd kétszázon javítok!”

Továbbra is remek formában versenyez Bernek Péter, a BVSC versenyzője hatalmas fölénnyel, 4:01.62-vel nyerte a 400 méter vegyest, s már a negyedik aranyérmét ünnepelhette a bajnokságon: „Másfél másodpercet javítottam az egyéni rekordomon, kicsit jobb, mint amire számítottam – árulta el Bernek. – Remélem, az Európa-bajnokságon négy percen belül úszom.”

Magabiztosan, egyéni csúccsal nyerte a női 800 métert Késely Ajna (Kőbánya SC), 100 méter gyorson Jakabos Zsuzsanna (Győr) volt a leggyorsabb, míg 200 méter pillangón Szilágyi Liliána (Honvéd) győzött.