Meggyalázták Horn szobrát a Jobbik szövetségesei

Vona a baloldal felé nyit, miközben alelnökének szervezete vandálkodik

MH-összeállítás – 2017.11.08. 13:22 –

A Jobbikhoz köthető Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom meggyalázta Horn Gyula volt miniszterelnök XIII. kerületi emlékművét – számolt be a Balra Magyar elnevezésű blog.

jobbikToroczkai László és Vona Gábor, az ellenzéki párt két arca. A vármegyés Jobbik-alelnök nem igazán segíti a Jobbik első emberének törekvéseit (Fotó: Hegedüs Róbert)
Horn szobrát fekete anyaggal vonták be, és ráakasztottak egy „pufajkás gyilkos” feliratú táblát.

A vandál cselekmény kapcsán érdemes utalni arra, hogy a korábban a liberális Szeretem Magyarországot Klubnál is vendégeskedő Vona Gábor pártelnök a napokban egy lakossági fórumon ismét a baloldallal való kiegyezésről értekezett. Kijelentette, szeretnének túllépni a huszadik század politológiai kategóriáin, különösen a jobb és baloldali megosztottságon. „Mi azt szeretnénk, hogy Magyarországon 2018 után minden, az országot építeni akaró ember együtt tudjon dolgozni Magyarország felemelkedéséért, függetlenül attól, hogy ő konzervatív, liberális, baloldali vagy jobboldali” – fogalmazott.

Molnár Gyula MSZP-elnök közösségi oldalán fejezte ki tiltakozását, a DK pedig úgy reagált: az akció nehezen fér össze azzal a képpel, amit a Jobbik az utóbbi időben sugallni igyekszik magáról.