Elfogták a Ráckeresztúron balesetet okozó embercsempészt

Ausztriába indult a tíz férfival

MH/MTI – 2017.11.05. 20:21 –

Elfogták a Ráckeresztúron balesetet okozó embercsempészt, egy orosz férfit - közölte a rendőrség vasárnap este.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: a Fejér megyei Ráckeresztúr belterületén szombaton késő este ütközött fának egy osztrák személyautó. A járműben tíz migráns utazott, mindannyian megsérültek, egyikük súlyosan. A baleset után az autó sofőrje elhagyta a helyszínt.

A sofőr a 10 külföldi férfit pénzért akarta illegálisan Ausztriába vinni. A baleset súlyos sérültjét kórházban ápolják. Kilenc társát - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vasárnap kora délután fogták el azt a 39 éves orosz állampolgárságú férfit, aki a fának ütköző gépjárművet vezette. Vele szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - olvasható a rendőrségi közleményben.

Az M1 aktuális csatorna vasárnap esti Híradójában megjegyezték: az embercsempészek "folyamatosan újabb és újabb módszerekkel próbálják kijátszani" a magyar határvédelmet. Az utóbbi egy hónapban csaknem 1400-an, idén összesen pedig már több mint 15 ezren próbáltak - többen embercsempészek segítségével - illegálisan Magyarországra jutni.