Letették a Székelyföldi Jégkorong Akadémia alapkövét

„Minőségi sporthoz minőségi infrastruktúra kell”

MH/MTI – 2017.11.03. 17:56 –

Letették a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központi épületének alapkövét pénteken Csíkkarcfalván.

Az épülő létesítmény elsődleges feladata az lesz, hogy megteremtse a szükséges logisztikai és humánerőforrás-feltételeket a jégkorong-utánpótlásban sportoló gyerekek és az ebben dolgozó szakemberek számára.

A beruházások egyik fontos pillére a csíkkarcfalvi akadémiai központhoz tartozó sportmetodikai- és orvosi szárny megvalósítása, ennek építését el is kezdték.

"Minőségi sporthoz minőségi infrastruktúra kell. A most létesülő metodikai- és orvosi központ nélkülözhetetlen az élsporthoz" - hangsúlyozta Brendus Réka, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának főosztályvezető-helyettese. Hozzátette, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia létrehozása kezdetben lehetetlennek tűnt, ennek ellenére már működik a csíkszeredai mobil műjégpálya, épül a sepsiszentgyörgyi és a gyergyószentmiklósi, a csíkkarcfalvi központnak pedig letették az alapkövét.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének kezdeményezésére indult el.
A jégpálya-beruházások nemcsak a jégkorongnak szólnak, hanem a többi jeges sportágnak is, ezért együttműködést indítottak el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a Magyar Korcsolya Szövetség között, hogy a többi sportág köré is hasonló rendszert építsenek ki.