Fegyverként használja alapítványát Soros

„Az aggódó külföldi vezetőknek meg kell érteniük, hogy a liberálisok valódi célpontjai a család, az egyház és a nemzet”

Őry Mariann – 2017.10.21. 02:10 –

A héten George Soros több mint 18 milliárd dollárt (4716 milliárd forint) utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak, amely ezzel az Egyesült Államokban a rendelkezésére álló pénzeszközök nagyságát tekintve a második legnagyobb jótékonysági szervezet lett.

A magyar kormánypárti nyilatkozatok szerint ez arra utal, hogy Soros be fog lépni a magyar választási kampányba, emellett a pénzét olyan szervezetek támogatására fordítja, amelyek támadják a magyar kormány migrációs politikáját, valamint lebontanák a határkerítést.

„George Soros fegyverként használja a Nyílt Társadalomért Alapítványokat” – fogalmazott lapunknak Mike Gonzalez, a Heritage Foun­dation tekintélyes amerikai konzervatív alapítvány vezető kutatója. Gonzalez szerint Soros lépése minimum azt jelenti, hogy az amerikai külügyminisztériumnak és az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) fel kell hagynia azzal, hogy anyagilag támogatja Soros alapítványának tengerentúli tevékenységét. „Azoknak a külföldi vezetőknek, akik amiatt aggódnak, hogyan fogja Soros felhasználni az alapítványát, meg kell érteniük a háromdimenziós sakkot, amit a liberálisok játszanak: a valódi célpontjaik a család, az egyház és a nemzet – a hagyomány három pillére” – fogalmazott.

A The New American portál terjedelmes cikkben foglalkozott Soros lépésével, a cikk szerzője „az emberiség elleni háborúnak” nevezte a tevékenységét. Kitért ugyanakkor arra is, hogy egyes elemzők szerint a milliárdost inkább az adóelkerülés motiválta.