„Hadviseléssel ér fel az orosz manipuláció”

Nikki Haley szerint az elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozás az oka a két ország feszült viszonyának

MH/MTI – 2017.10.19. 18:19 –

"Hadviseléssel ér fel" a tavalyi elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozás az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerint.

Nikki Haley nagykövet a volt republikánus elnök, George W. Bush által alapított Bush Intézet szervezésében tartott rendezvényen fejtette ki ezzel kapcsolatos álláspontjátt csütörtökön.

Haley szerint Oroszország a tavalyi elnökválasztási folyamat idején komoly erőfeszítéseket tett, hogy "elhintse a káosz magvait".

Az oroszok azt kérdezik, hogy miért vagyunk mi, amerikaiak, oroszellenesek és miért hoztunk szankciókat - utalt rá a nagykövet. "A válaszom az, hogy ne avatkozzanak be választásainkba, és nem leszünk oroszellenesek" - jelentette ki a diplomata. Haley szerint "ha egy ország beavatkozik egy másik ország választási folyamatába, az nem más, mint hadviselés".

A nagykövet nem először fejtette ki nyilvánosan is az orosz beavatkozásról vallott álláspontját. Ez a vélemény élesen szemben áll az amerikai diplomácia irányítója, Rex Tillerson miniszter álláspontjával, aki bírálatai mellett is többször kifejtette, hogy a Trump-kormány a Moszkvával folytatandó párbeszéd híve.