Büntetés nélkül megúszhatja Palmarsson

Kézilabda. A spanyol média szerint a Veszprémet elhagyó izlandi irányító hétszázezer euróért a Barcelona játékosa lehet

Burkovits Ferenc – 2017.10.17. 01:06 –

A Veszprém perrel és anyagi kártérítéssel fenyegette meg Aron Palmarssont, aki júliusban váratlanul közölte, hogy elhagyja a magyar kézilabdacsapatot, amelyhez 2018 nyaráig szerződés köti. Azóta sem derült ki, hogy a világ egyik legjobb irányító játékosa miért távozott Európa egyik legerősebb klubcsapatától.

Nagyon úgy néz ki, hogy Palmarsson büntetés nélkül megússza a cserbenhagyást, mert a spanyol Mundo Deportivo honlap szerint az izlandi játékos a Barcelonához igazolhat. A hírek szerint a katalán klub már korábban szerette volna, ha csapatát erősíti a világklasszis, de sokallta a Veszprém által kért egymillió eurót, ezért úgy tűnt, hogy csak jövő nyáron lehet Palmarsson a játékosa. Sérülések miatt azonban a Barcelona kényszerhelyzetbe került, ezért lapértesülések szerint hajlandó volt hétszázezer eurót fizetni a Veszprémnek, s így az izlandi irányító négyéves szerződést köthet a katalán klubbal, amelyhez már hétfőn csatlakozott. A magyar bajnokcsapat tehát nem járt nagyon rosszul, mert Palmarssson helyett Lékai Máté irányítóként remekül játszik, s még komoly bevételhez is jut. Az eset erkölcsi vesztese az Európai Kézilabda Szövetség, amely tétlenül nézte a játékos szerződésszegését.

Változás történt a Csurgó szakmai vezeté­sében, az NB I.-ben szereplő férficsapat vezetőedzője, Sótonyi László lemondott tisztségéről, miután csapata a hét végén kiesett az EHF-kupa selejtezőjében. A szakmai munkáért ideiglenesen az eddigi másodedző, Ben­cze József felel, akinek a szlovén Klemen Cehte segít. A korábbi sokszoros válogatott Sótonyi 2014-ben lett a Csurgó vezetőedzője. Az ezt követő három évben a bajnokságban egy negyedik és két ötödik helyezést ért el az együttessel, amelyet több mint százhúsz mérkőzésen irányított.