„Újra és újra elmondtam a stúdió főnökének, hogy Harvey Weinstein megerőszakolt”

Felfüggesztették az Amazon Stúdió főnökét szexuális zaklatás gyanúja miatt

MH/MTI – 2017.10.13. 09:52 –

Azonnali hatállyal felfüggesztették csütörtökön az Amazon Stúdió főnökét, Roy Price-t, miután kiderült, hogy egy televíziós producer szexuális zaklatással vádolta meg, továbbá az is, hogy Price nem tett lépéseket, miután egy színésznő közölte vele, hogy Harvey Weinstein megerőszakolta.

priceRoy Price és Harvey Weinstein Isa Hacket, Philip K. Dick író lánya, az Amazon The Man in the High Castle című tévésorozatának producere csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy Price 2015 júliusában egy taxiban, amellyel az Amazon partijára tartottak szexuálisan zaklatta, majd az összejövetelen, mások előtt hangosan mondta a fülébe, hogy "anális szex".

Hacket annak idején értesítette az incidensről az Amazon vezetőit, és most azt követően határozta el, hogy a nyilvánosság előtt is beszámol róla, hogy egy másik hollywoodi producert, Harvey Weinsteint az utóbbi napokban már mintegy harminc nő vádolta meg szexuális zaklatással és közülük hárman szexuális erőszakkal is.

Hacket bejelentése előtt csütörtökön Rose McGowan színésznő azzal vádolta meg az Amazon stúdiófőnökét, Roy Price-t, hogy nem tett lépéseket, miután közölte vele, hogy Weinstein megerőszakolta őt.

"Újra és újra elmondtam a stúdió főnökének, hogy Harvey Weinstein megerőszakolt. De ő azt mondta, nem lehet bizonyítani. Azt válaszoltam, én vagyok a bizonyíték" - írta a színésznő a Twitteren az Amazon vezetőjének, Jeff Bezosnak.

Az Amazon Stúdió csütörtökön közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy Roy Price-t azonnali hatállyal szabadságolták, és felülvizsgálják lehetőségeiket a Weinstein Co. produkciós vállalattal közös produkciókkal kapcsolatban.

Jane Fonda is tudott a zaklatásokról

Jane Fonda egy interjúban vallotta be, hogy tudott Harvey Weinstein tetteiről, de ugyanúgy hallgatott róla, mint a többiek.

Fondának körülbelül egy éve mondta el Rosanna Arquette, hogy mi történt közte és Weinstein között. Arquette szerint a kilencvenes években egy munkavacsora okán találkoztak, mikor Weinstein felhívta a szobájába és arra kérte, masszírozza meg, miközben a nő kezét a pénisze felé húzta. A színésznő azonnal elment. Fonda viszont úgy érezte, nem az ő dolga volt felszólalni az ügyben, mivel nem ő volt az áldozat.

A 79 éves színésznő szerint őt a kora miatt nem környékezte meg a producer. „Már idős voltam, mikor találkoztunk, ő pedig a fiatal lányokat szerette."

Tarantino-t is megdöbbentette a botrány

A rendező elég régóta dolgozik Weinsteinnel, első két közös filmjük a Kutyaszorítóban és a Ponyvaregény volt, azaz huszonöt éves barátságról van szó. Weinsteinnek egyébként minden Tarantino-filmhez volt köze, a The Weinstein Company gyártotta a Ponyvaregény utániakat.  

"Döbbenten állok a Harvey-ról napvilágot látott hírek előtt. Jó barátom, de ha bűnös, bizonyos dolgok elkerülhetetlenek" - írta Twitter oldalán.