Dárdai: Úgy érzem, most a megfelelő helyen vagyok

A magyar szakvezető jól érzi magát Berlinben

MH/NSO – 2017.10.12. 17:32 –

Dárdai Pál, a német Bundesligában szereplő Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője a Bildnek adott interjújában mesélt arról, milyen fiával, a berliniek keretéhez tartozó Palkóval együtt dolgozni, emellett a Bayern Münchenről és a jövőbeni terveiről is beszélt a magyar szakember.

Idén júliusban kapott profi szerződést a Herthánál Dárdai Palkó, a vezetőedző Dárdai Pál fia. A tréner elismerte, nyilvánvalóan nem tud ugyanúgy tekinteni a 18 esztendős futballistára, mint bármelyik másik játékosára, munkában viszont nincs kivételezés, sőt, a középpálya közepén és a széleken is bevethető Palkótól még többet követel a büszke apuka, mint a többiektől:

„Ha egy ideje nem találkoztunk és meglátom az öltözőben, mindig megpuszilom. Nem érdekel, a játékosok mit gondolnak. Amikor először edzett az első csapattal, otthon nem mondtam neki semmit. Felhívtam az U19-es gárda trénerét, és ő mondta el neki. Ez vicces, de így van. Mindig többet kell nyújtania, mint a többieknek, hogy bekerüljön a csapatba. Az edzők gyermekeinek mindig nehezebb. Nekem is bizonyítanom kellett édesapámnak.” - idézi a Nemzeti Sport Dárdai szavait.

A Bayern Münchennél nemrég nevezték ki Jupp Heynckest a kirúgott Carlo Ancelotti helyére, a rutinos szakvezető szerződése azonban csak nyárig szól, és nagy a valószínűsége, hogy nem is marad tovább a rekordbajnok kispadján. A lehetséges utódok közül a legesélyesebbnek a Hoffenheimet irányító Julian Nagelsmannt tartják, de a sajtóban felvetődött többek között Dárdai Pál neve is. A Bild erről is megkérdezte a Hertha szereplési csúcstartóját: „Nincs menedzserem, aki intézné az ügyet – mondta humorosan Dárdai – Azt gondolom, a fiatal edzőknek mindig tanulniuk kell, lépésről lépésről kellene haladni.”

Azt is elmondta, egyelőre nem foglalkoztatja a váltás gondolata, mivel jól érzi magát Berlinben, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy később ismét az utánpótlásban tevékenykedjen: „A tervem az volt, hogy néhány évig dolgozom az utánpótlásban, aztán a Hertha felnőttcsapatánál, végül pedig a magyar válogatottnál. Aztán máshogy alakult a pályafutásom. Úgy érzem, most a megfelelő helyen vagyok. De talán eljön az a pillanat, amikor újra fiatalokkal fogok foglalkozni."