„A baloldal becsapja a nyugdíjasokat”

Szocialista és DK-s politikusok kijelentéseire reagált a kormánypárt

MH/MTI – 2017.10.12. 16:50 –

A Demokratikus Koalíció (DK) képviselői elvettek egyhavi nyugdíjat , az MSZP pedig megint becsapja a nyugdíjasokat, ígérget nekik, miközben a szocialisták kormányzásuk alatt elvettek egyhavi nyugdíjat, azt hagyták elértéktelenedni és nem fizettek nyugdíjprémiumot, olvasható a Fidesz csütörtöki közleményében.

 A nagyobbik kormánypárt Niedermüller Péter, a DK alelnökének nyilatkozatára reagált, aki a DK kormányra kerülésének esetére kétpilléres nyugdíjrendszert, alapnyugdíj bevezetését és az inflációt meghaladó mértékű nyugdíjemelést ígért.
A Fidesz ennek kapcsán felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció (DK) képviselői mind megszavazták, hogy elvegyenek egyhavi nyugdíjat az idősektől és soha nem adtak nekik nyugdíjprémiumot.

A nagyobbik kormánypárt reagált Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő szavaira is, aki arról beszélt, hogy pártja előrehozott öregségi nyugdíj lehetőségének megteremtésére szólítja fel a kormányt és azt javasolja, hogy akár hatvanéves korban is el lehessen menni előrehozott öregségi nyugdíjba.

A Fidesz reagálásában azt írta, a baloldal háromszorosára emelte a gáz árát, megduplázta az élelmiszerek áfáját, nyugdíjadót vezetett be, vizitdíjat és kórházi napidíjat akart fizettetni az idősekkel. Nem támogatták a rezsicsökkentést és a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését sem - tették hozzá.
A Fidesz kormányzása óta azonban megőrzik, sőt, növelik a nyugdíjak vásárlóértékét, a nyugdíjkiegészítést az éves inflációhoz igazítva novemberben visszamenőleg megkapják a nyugdíjasok. A gazdasági növekedésnek köszönhetően idén először nyugdíjprémium kifizetésére is lesz lehetőség - olvasható a közleményben.