“Csak összefutottunk a buszon”

Egy brit tömegközlekedési cég patkó alakú ülésekkel bírná rá az utasokat, hogy beszélgessenek egymással

MH/The Guardian – 2017.10.12. 13:15 –

A buszok hátsó részében kialakított, patkó alakú ülőhelyektől a társaság azt várja, hogy nem csupán közelebb hozza egymáshoz az embereket, hanem annak a gyakorlatnak is véget vet, hogy az utasok a mellettük lévő ülésre rakják a táskájukat.

Andrew Wickham, a Go South Coast nevű tömegközelekési vállalat igazgatója szerint a nyolcszemélyes “kanapék” talán megtörhetik az okostelefonba révedt, maguknak való utasokról elterjedt képet is. Hozzátette, hogy az ötlettől nem azt várják, hogy forradalmi változásokat hoz az utazási kultúrában, de reméli, hogy valamennyit visszahozhatnak a közösségi közlekedés közösségi jellegéből.

A cég ezzel párhuzamosan az okostelefonos utasoknak is kedvez: a legtöbb járaton ingyenes wi-fi és micro-usb töltőaljzat is található.

Wickham szerint az új ülésfajta a közösségépítés mellett a nagyobb társaságoknak, családoknak is hasznos lehet: így nem kell különválniuk utazás közben. Mint mondta, az eddigi visszajelzések pozitívak – ha pedig ez továbbra is így folytatódik, egyre több járaton vezetik majd be az újítást.