Weinstein azzal hencegett, hány színésznőt sikerült ágyba vinnie

Vizsgálatot indított a New York-i rendőrség - A Brit Filmakadémia is megszabadult a producertől

MH – 2017.10.12. 11:38 –

Október elején robbant a hír, hogy Harvey Weinsteint producer számtalan nőt zaklatott szexuálisan az elmúlt évtizedekben. Azóta egyre több színésznő jelzi, hogy  a vádak igazak, köztük Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow is. A filmmogul felesége az egyre szaporodó vallomások után közölte, hogy elhagyja férjét, a Brit Filmakadémia pedig felfüggesztette Weinstein tagságát.

Egyre több színésznő meséli el saját történetét Harvey Weinsteinnel kapcsolatban, legutóbb Cara Delevingne modell-színésznő tálalt ki. Elmondta, hogy karrierje elején kapott egy igen kellemetlen hívást Weinsteintől, aki azt ecsetelte, hogy sosem lesz belőle hollywoodi sztár, ha felvállalja a másságát vagy nyilvánosan mutatkozik más nőkkel. Egy-két évvel később aztán személyesen is megtapasztalta a producer stílusát.

cara leadCara Delevigne és Harvey Weinstein "Egy hotel halljában találkoztam vele és egy rendezővel egy közelgő film kapcsán. Miután a rendező elment, Harvey megkért, hogy maradjak és beszélgessek vele. Amint kettesben maradtunk, elkezdett hencegni a színésznőkről, akikkel lefeküdt és arról beszélt, hogy csinálta meg a karrierjüket, de más illetlen, szexuális jellegű témákat is feszegetett. Aztán felhívott a szobájába" - kezdte Delevingne, aki először visszautasította az ajánlatot és kérte a kocsiját, de azt valamiért nem tudták előállítani neki, így félve, de felment a szobába.

A New York-i rendőrség vizsgálatot indított egy 2004-re visszanyúló szexuális erőszak ügyében, amelynek elkövetésével Harvey Weinsteint vádolták - közölte a rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökséggel részletek ismertetése nélkül.

"Amikor felértünk, észrevettem, hogy van egy másik nő is a szobában. Ekkor úgy gondoltam, hogy biztonságban vagyok. Ezután arra kért minket, hogy csókolózzunk." A modell-színésznő annyira ideges volt, hogy azzal próbált hárítani, hogy elkezdett énekelni, mintha egy valódi meghallgatáson lenne. "Az éneklés után ismét közöltem, hogy mennem kell. Odavezetett az ajtóhoz, aztán elém állt és megpróbált szájon csókolni. Megállítottam és eltűntem a szobából."

Cara Delevingne végül megkapta a szerepet, de bevallása szerint végig szörnyen érezte magát.

"Azóta is szörnyen érzem magam, amiért megcsináltam a filmet. Úgy éreztem, hogy nem érdemlem meg, és csak a történtek miatt kaptam meg a szerepet. Nagyon sokat hezitáltam azon, hogy beszéljek-e minderről… Nem akartam megbántani a családját. Bűnösnek éreztem magam, mintha valami rosszat csináltam volna." - mondta Delevigne.

A producer lánya szerint apja öngyilkos akart lenni

A filmes teljesen összeomlott, még az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. A JustJared információja szerint Weinstein lánya, Remy hívta a rendőröket, ugyanis egy családi vita odáig fajult, hogy a filmmogul azt állította, eldobja az életét, mert nem tud megküzdeni a depresszióval.