Visszavonulását fontolgatja Vona Gábor

"Lélekben, gyakorlatban is fel vagyok készülve a párt föloszlatására" - mondta a Jobbik elnöke

MH – 2017.10.12. 11:03 –

Lélekben, gyakorlatban is fel vagyok készülve a párt föloszlatására - mondta Vona Gábor a hvg.hu-nak a Jobbik ellen indított ügyészségi vizsgálatról

Vona Gábor is kiszállhat a miniszterelnök-jelöltek versenyéből - értesült az Origo Jobbik-közeli forrásokból. A pártelnök a saját szempontjából meglehetősen reménytelennek látja a 2018-as parlamenti választásokat, a helyzeten pedig csak rontott, hogy a Jobbik plakátfinanszírozási botránya az ügyészség elé került - írja az internetes oldal. Így Botka Lászlóhoz hasonlóan Vona is idő előtt szállhat ki a 2018-as kampányból. 

Vona nem csak pártja népszerűségi görbéinek alakulása miatt aggódhat, a plakátfinanszírozási botrány már az ügyészség asztalán van, miután az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelzését megalapozottnak találták, és nyomozást indítottak "számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségszegés" gyanújával. Ennek lefolytatását a Nemzeti Nyomozó Irodára bízták. A határidő december 6-a, de indokolt esetben ez meghosszabbítható.

A HVG legfrissebb számában olvasható interjúban Vona Gábor úgy fogalmaz: "lélekben, gyakorlatban is fel vagyok készülve a párt föloszlatására".