Madsen nem működik együtt a rendőrséggel

Tovább bonyolódik a Kim Wall újságírónő megölésével vádolt dán feltaláló ügye

MH/MTI – 2017.10.11. 21:23 –

A Kim Wall svéd újságírónő megölésével és hullagyalázással vádolt Peter Madsen feltaláló mostantól nem működik együtt az ügyében eljáró nyomozókkal - közölte szerdán a dán rendőrség. A norvég rendőrség bejelentette, hogy megoldatlan gyilkossági ügyeik áttekintésekor nem találták egyezést Madsen DNS-ével.

A dán nyomozást vezető Jens Moeller Jensen kedden közölte, hogy a letartóztatásban lévő Madsen ügyvédje révén jelezte, hogy nem akar beszélni a rendőrökkel. Az illetékes hozzátette, hogy a vádlott nem is kötelezhető erre.

A dán rendőrség szombaton jelentette be, hogy búvárai egy tengeröbölben megtalálták az augusztus végén titokzatos körülmények között meghalt Kim Wall svéd újságírónő levágott fejét, két lábát és ruháit. Torzóját korábban sodorta partra a víz. A torzón 15 késszúrás és fűrészelés nyomaira bukkantak az orvosszakértők.

A svéd újságírónőt augusztus 10-én látták utoljára egy tengeralattjárón annak tulajdonosa, Peter Madsen társaságában. A tengeralattjárót később elsüllyesztették, Madsen túlélte a "hajótörést", és a hatóságok őrizetbe vették. A férfi tagadja a vádakat, azt állítja, hogy a nő véletlen balesetben halt meg tengeralattjáróján, ahol a dán feltalálóról szóló cikkéhez gyűjtött adatokat.

Kim Wall halálának pontos okát még nem derítették ki a hatóságok.